Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Django Boegheim
Singer-songwriter Django Boegheim woonde tot voor kort in Middelburg, maar heeft zich enige tijd geleden in Utrecht gevestigd. Django vertaalt zijn verhalen en lessen uit het dagelijkse leven in rustige maar pakkende nummers, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar.
Zijn nummers gaan vaak over de liefde en vrijheid van de wil. Met zijn zachte maar karakteristieke stem stopt hij zijn hart en ziel met passie in ingetogen songs en wint zo moeiteloos de aandacht van het publiek.
Django studeert aan de Nederlandse Pop Academie. In zijn nieuwe woonplaats Utrecht is zijn muziek niet onopgemerkt gebleven: begin 2016 werd hij geselecteerd voor deelname aan 'de Beste Singer-Songwriter van Utrecht'.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Django speelde tijdens de uitzending op een speciale gitaar van 3/4 model. Hij legde uit dat het kleinere, zachtere geluid van deze gitaar hem aanspraak en de sfeer bij een intiem optreden versterkte. Django maakte dan ook indruk met de drie nummers die hij speelde. Programmamaker Maarten Verduijn was ervan overtuigd dat hij hoge ogen zou gaan gooien bij 'de Beste Singer-Songwriter van Utrecht'.
 
Het item met Django
Beluister hieronder het hele item met Django Boegheim, inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt Django onder andere over zijn opleiding aan de Nederlandse Pop Academie, over de inhoud van zijn nummers en over inspiratiebronnen. Ook beantwoordt hij een ingewikkelde vraag: als Django een muzikale CV zou moeten opstellen met dingen die hij op muziekgebied gedaan heeft, welke twee gebeurtenissen zouden daar dan met hoofdletters bovenaan komen te staan?
 

 


12 maart

2016


Op deze datum was Django Boegheim te gast in ons programma. De nummers "Without you", "Love" en "Closer" werden live gespeeld.

Meer Django?
Volg Django op Facebook!
Tekst: maart 2016
Bron: Django Boegheim en aflevering 320 van Podium 107.1
Techniek: Rens van Bemmel - RPL FM
Foto's: Dave Hammelburg