Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Dennis Wels                          
Dennis Wels (1975) is een singer-songwriter uit Boxtel. Zijn muziek wordt omschreven als een mix tussen Americana, country, blues en folk. Momenteel timmert hij weer solo aan de weg, maar de afgelopen decennia heeft hij met verschillende andere muzikanten samengewerkt. In 1995 richtte hij de Americanaband 'King Talula' op. Ook vormde hij een singer-songwriterduo met gitarist Rudy Bressers. Vanaf 1997 heeft Dennis met regelmaat platen uitgebracht onder zijn eigen naam. Hij won 'De Kleine Prijs van de Meijerij' en hij haalde in 2001 de finale van 'De Grote Prijs van Nederland'. Nadat 'King Talula' werd opgeheven in 2005, kreeg zijn solo-carrière een nieuwe boost. Zijn laatste album 'Morning is cruel' dateert uit 2010. Deze plaat liet een groei horen en kreeg positieve recensies van OOR en 3voor12. Dennis is van plan om in 2019 zijn eerste Nederlandstalige plaat uit te brengen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Dennis bracht in april 2017 voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. Hij maakte toen indruk met ijzersterke Engelstalige nummers. Programmamaker Maarten Verduijn was dan ook verbaasd toen Dennis besloot om met Nederlandstalige nummers aan de weg te timmeren. Het enthousiasme van Dennis over deze nieuwe weg spatte echter van de social media! Maarten was tijdens het optreden diep onder de indruk van de muziek. Dennis stelde zichzelf kwetsbaar op tijdens het optreden en hij werd hierom enorm geprezen. Het team van Podium 107.1 zal de ontwikkelingen rondom de komende plaat op de voet blijven volgen.
 
Het item met Dennis
Beluister hieronder het hele item met Dennis Wels, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview blikt programmamaker Maarten Verduijn kort terug op de lange muzikale carrière van Dennis. Welke twee gebeurtenissen uit zijn carrière ziet hij als hoogtepunten? Vervolgens komt het afgelopen jaar ter sprake. Dennis omschrijft 2018 als 'dikke stront'. Hij streed met depressie en momenteel verloopt zijn leven nog steeds met ups en downs. Hij vertelt hier open en eerlijk over. Vervolgens komt het nieuwe Nederlandstalige project van Dennis ter sprake. De persoonlijke teksten van zijn nummers raken Dennis en de aanwezigen ter plekke, waarbij de emotie voelbaar is. Aan het einde vertelt hij kort over de gelegenheidsformatie waarmee hij optreedt met de muziek van Bush. Maarten sluit het item af met een persoonlijke boodschap voor niemand minder dan Lenny Kuhr!
 

 


9 februari
2019

Op deze datum was Dennis Wels te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Maan', 'Gekust door de eeuwigheid' en 'Verlaat me niet'.
 

Meer Dennis?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.


Tekst: februari 2019
Bron: Dennis Wels en aflevering 371 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen