Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Dennis Wels                          
Dennis Wels (1975) is een singer-songwriter uit Boxtel. Zijn muziek wordt omschreven als een mix tussen Americana, country, blues en folk. Momenteel timmert hij weer solo aan de weg, maar de afgelopen decennia heeft hij met verschillende andere muzikanten samengewerkt. In 1995 richtte hij de Americanaband 'King Talula' op. Ook vormde hij een singer-songwriterduo met gitarist Rudy Bressers.
Vanaf 1997 heeft Dennis met regelmaat platen uitgebracht onder zijn eigen naam. Hij won 'De Kleine Prijs van de Meijerij' en hij haalde in 2001 de finale van 'De Grote Prijs van Nederland'. Nadat 'King Talula' werd opgeheven in 2005, kreeg zijn solo-carrière een nieuwe boost. Zijn laatste album 'Morning is cruel' dateert uit 2010. Deze plaat liet een groei horen en kreeg positieve recensies van OOR en 3voor12.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Nadat hij Dennis drie jaar lang gevolgd had via de sociale kanalen, lukte het Maarten om Dennis Wels uit te nodigen voor een radio-optreden. Dennis zat net in een overgangsperiode, waarin hij na een jaar rust zijn solo-carrière weer nieuw leven wilde inblazen. Tijdens de uitzending maakte hij indruk met zijn energieke nummers op gitaar en ukelele. Dennis zond het optreden live uit via zijn volgers op Facebook. Na het item maakte Dennis kennis met het duo Evrin, dat na hem zou optreden bij Podium 107.1. 
 
Het item met Dennis
Beluister hieronder het hele item met Dennis Wels, inclusief de live-nummers. In het interview wordt de carrière van Dennis doorlopen, beginnend bij zijn jeugd in Boxtel. Wanneer ontdekte hij voor het eerst dat hij muzikaal was? Ook komen meerdere muzikale projecten aan bod. De naam van Natalie Imbruglia speelt een rode draad in het item. Maarten haalde aan dat Dennis op Facebook had gezet dat hij de Australische zangeres stalkt en de politie hem op de hielen zit. Dit zorgde voor hilarische momenten in de uitzending. Aan het einde vertelt Dennis wat hij nou echt heeft met Natalie Imbruglia. Hij wordt beloond met het draaien van één van haar nummers.
 


8 april

2017


Op deze datum was Dennis te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Heart in a ground', 'The weary kind' en 'Mercy' live.
 

Meer Dennis?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.

Tekst: april 2017
Bron: Dennis Wels en aflevering 371 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen