Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Delise                         
Delise maakt Nederlandstalige popliedjes met een vleugje singer-/songwriter en folk. Ze is terug van weggeweest, maar kwam ze vandaan? Al op 12 jarige leeftijd begon ze met zingen en liedjes schrijven. Toen ze 14 jaar was, werden haar liedjes opgemerkt door Robin Groenveld, bedenker en organisator van Vrienden van Amstel LIVE. Hij bracht haar in contact met Bas Kennis (Blof) en Holger Schwedt, waar ze enkele jaren mee samenwerkte. Daarnaast werd ze begeleid door de begeleidingsband van Anouk Teeuwe. Al op jonge leeftijd won Delise een aantal prijzen; zo bereikte ze met haar band de tweede plaats tijdens de Battle of the Bands in Londen en kreeg ze een eervolle vermelding voor haar liedje “Everything Breaks” tijdens de International Songwriter Competition in de Verenigde Staten. Ook trad ze op in Ahoy’ tijdens The Chrystal Ball Party en zong ze het liedje “Like an Angel” in voor de film Het Schnitzelparadijs. In 2008 nam Delise deel aan het programma Rock Nation op RTL 5 en deed ze mee aan X-Factor op RTL 4. Desondanks besloot ze zich helemaal te richten op haar baan als jurist. Ze had immers in 2012 haar studie Rechten afgerond aan de Universiteit Leiden. Ze sloot het hoofdstuk muziek maken voor zichzelf af. Wel bleef ze liedjes schrijven en trad zo nu en dan op. Tijdens haar studie werd ze verkozen tot Beste Songwriter van de VU Amsterdam en de Universiteit Leiden. Na enkele jaren zich te hebben gericht op haar juridische carričre, keerde ze in 2016 terug naar de muziek. Wel was er veel veranderd; zo is haar stijl meer pop geworden en schrijft ze haar liedjes in het Nederlands. In 2018 ging ze een samenwerking aan met producer en songwriter Henk Pool en werd er hard gewerkt aan een album. In oktober 2018 kwam haar album “Bladzijde 1” uit.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Delise bracht een bezoek aan de pas verbouwde studio's van RPL FM. Direct bij de eerste noten van haar live-nummers viel op hoe sterk haar stemgeluid is. Delise bleek een professionele muzikante te zijn met een loepzuivere stem en prachtige composities. Ze genoot van de gezelligheid in de studio. In het gastenboek schreef ze mooie woorden: 'Wat ontzettend tof om bij jullie in het programma te mogen optreden! Dank jullie wel voor het leuke interview en de goede zorgen!'
 
Het item met Delise
Beluister hieronder het hele item met Delise, inclusief de live-nummers. Tijdens het interview worden de hoogtepunten uit de carričre van Delise langsgelopen. Ook wordt haar gevraagd hoe ze de jaren ervaren heeft waarin ze niet met muziek bezig was. Hoe was het om volledig aan de slag te gaan als jurist, na zoveel succes te hebben gehad in de muziek? Vervolgens staat het nieuwe materiaal van Delise centraal. In oktober 2018 verscheen haar album 'Bladzijde 1'. Waarom heet de plaat zo en welk nummer op het album is voor haar het meest waardevol? Aan het einde van het interview komen de toekomstplannen van Delise aan bod. Dit jaar duikt ze alweer de studio in om nieuw materiaal op te nemen!

 


16 februari
2019

Op deze datum was Delise te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Schuil bij mij', 'Bladzijde 1' en 'Mis je mij'.
 

Meer Delise?
Volg haar op Facebook en Instagram en klik hier om naar haar website te gaan.Tekst: februari 2019
Bron: Delise en aflevering 461 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen en Tijmen Gol