Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Dave Mochilero                    
Dave Mochilero is een Colombiaanse singer-songwriter die inmiddels al jaren aan de weg timmert in Europa. Sinds een aantal jaren is hij de frontman van de formatie Dave Mochilero y Su Candela (kwartet). De heupen gaan los met de latin cumbia, son and rumba van deze band. Dave was halve finalist van de Grote Prijs van Nederland en hij deelde het podium in Paradiso met wereldster Juanes. Geinspireerd door traditional latin street music, wil de band de feestelijke latino sfeer overbrengen met als motto: Dans alsof niemand het ziet, lekker los! Momenteel is de band bezig met de opnames van een eerste album. Naast zijn activiteiten voor de band is Dave bezig met een speciaal project voor kinderen in de bibliotheek van 's Hertogenbosch. In december 2019 hoopt hij een aantal filmpjes, waarin handpoppen de hoofdrol spelen, online te kunnen zetten!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
De maand november stond voor Podium 107.1 in het teken van 'familiar faces': bekende gezichten die terugkeerden om bij te praten met het team van het programma. Dave valt hieronder: hij was één van de eerste artiesten in 2011 die live kwamen spelen in de RPL studio's. De enthousiaste Colombiaan weet altijd voor zomerse sferen te zorgen. Dit bleek ook weer uit de reacties van de luisteraars. Hij kwam op een zeer koude herfstdag op bezoek, waarbij direct sterk onder de indruk was van de verbouwde RPL-Studio. Tijdens de uitzending werd Dave geprezen omdat hij de Nederlandse taal goed beheerst en omdat hij goeie, temperamentvolle nummers speelde. De liedjes vielen in de smaak! Na de uitzending schreef hij vriendelijke woorden in het gastenboek van Podium 107.1. Hij feliciteerde het team vast met de 500e uitzending, die een week later plaats zou vinden!
 
Het item met Dave
Beluister hieronder het hele item met Dave, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Dave hoe hij tijdens zijn kindertijd in Colombia in aanraking kwam met muziek. Ook vertelt hij hoe hij in 2007 in Nederland terecht kwam en voeten aan de grond kreeg met zijn muziek. Sinds 2017 is hij de frontman van de band 'Dave Mochilero y Su Candela', waarover hij enthousiast vertelt. Hoe is hij ooit in contact gekomen met zijn medebandleden en hebben ze dezelfde Zuid-Amerikaanse vibes als hij? Het interview krijgt een leuke wending toen Dave's dochtertje Lara ter sprake komt. Ook ontstaat er een leuk moment als hij vertelt over zijn recente project voor Spaanse kinderen in Den Haag. Je hoort kanten van Dave die tot dan toe nog verborgen waren gebleven!
 

 


16 november
2019

Op deze datum was Dave Mochilero te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Ay dios mio', 'Pum pum' en 'Manana no sabemos'.
 

Meer Dave?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: november 2019
Bron: Dave Mochilero en aflevering 499 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Tijmen Gol