Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Daniel Cane                         
Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten; het verliezen en het terug vinden van de liefde. Dat is Daniel Cane in een notendop. In vier jaar tijd wist Daniel menig hart te veroveren. Meer dan zeshonderd optredens door heel Nederland en een klein stukje belgie, een waanzinnige debuut EP Ivory, en voorprogrammaĺs van oa Bl°f, De Dijk, Fink, Danny Vera en meer. Je kon Daniel ook vinden op Lowlands, Pinkpop tijdens de Popronde of gewoon intiem in je huiskamer. Niks is deze knuffelbeer te gek. Entertainment pur sang. Daniel zingt zijn zware verhalen vol emotie maar zorgt er ook voor dat iedereen die naar de show komt zich thuis meteen thuis voelt. De leukste muzikale rollercoaster die je mee hebt gemaakt. In 2019 komt er eindelijk nieuwe muziek aan. Miss Montreal, Bl°f en veel meer zijn fan, dit moet toch een reden zijn om het in 2019 te gaan zien?
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Het team van Podium 107.1 maakte voor het eerst kennis met Daniel in september 2018. Ze zagen hem toen spelen in het voorprogramma van de albumpresentatie van singer-songwriter Sured in EKKO in Utrecht. Direct werden er plannen gesmeed om Daniel uit te nodigen om in de RPL studio's te komen spelen. Hij ging direct op de uitnodiging in! Tijdens de uitzending kwam Sured ook even langs. Sured is een bekende van Podium 107.1 en is meerdere keren in ons programma geweest. Ook met Daniel hadden de aanwezigen in de studio direct een klik. Zijn eerlijkheid, zijn muziek met een emotionele lading en zijn humor vielen direct in de smaak.
 
Het item met Daniel
Beluister hieronder het item met Daniel, inclusief de drie live nummers. Aan het begin stelt Daniel zichzelf voor aan de luisteraars aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor hem zijn. EÚn van deze voorwerpen is zijn gitaar, die hij 'Eva' noemt. Wat is het verhaal hierachter? Vervolgens vertelt Daniel over zijn jeugd in Enschede, zijn eerste stappen op het gebied van de muziek en zijn debuut-EP 'Ivory'. Wat zijn zijn plannen voor de toekomst? Daniel vertelt lovend over zijn moeder, die veel voor hem betekent en zijn grootste fan is. Er volgt een leuk moment, waarop zijn moeder naar de studio mailt om hem een hart onder de riem te steken! Daniel's zelfspot speelt een rode draad tijdens het interview. Aan het einde van het interview stelt programmamaker een confronterende vraag: durft Daniel ondanks zijn neiging om zekerheid en onzekerheid te verbergen met zelfspot, eerlijk te zeggen waar hij zichzelf goed in vindt? Luister naar het mooie antwoord dat hij geeft!
 


8 december
 2018

Op deze datum was Daniel te gast in ons programma. De nummers "Incomplete", "Untitled" en "Wolves" werden live gespeeld.
 

Meer Daniel?
Volg hem op Facebook of op Soundcloud!
 
 

 
Tekst: december 2018
Bron: Daniel Cane en aflevering 453 van Podium 107.1;
Onderste foto: Dave Hammelburg

Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM