Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Daisy-D                                         

Dries van Oosten (leadzang en gitaar), Chris van Klooster (leadgitaar en achtergrond zang), Robert Rigter (basgitaar) en Dick van der Haven (drums). Vier vrienden die bloed, zweet en tranen in hun muziek stoppen. De band werd in 2014 opgericht. In het begin speelde ze covers van nummers van hun helden Muse, Foo Fighters, Faith no More, enz., maar altijd met de ambitie om eigen werk te maken. De drie gitaristen Dries, Chris en Maurice Morien (die later de band verliet), schreven liedjes in hun eigen stijl. De liedjes gaan over het leven, (b)romance, politiek en slechte buren! Het grunge en punk-rock verleden van Dries, Dick en Maurice, zorgt samen met de metal roots van Chris en Ro voor een rauwe, maar toch toegankelijke sound die band (half-serieus) Power Pop Punk Rock noemt. In 2018 besloot Maurice de band te verlaten. De overgebleven leden besloten om met zijn vieren verder te gaan. Ietswat aangeslagen trokken ze zich terug in hun oefenruimte om hun liedje opnieuw te arrangeren, om zichzelf opnieuw uit te vinden en om als band nieuwe nummers te schrijven. Begin 2019 kwamen ze uit hun winterslaap. Ze namen hun eerste singles “Last Night” en “Remember” op, met producer Florian van Tuil bij Firmpro Studios in De Bilt. Ook brachten ze hun eerst video clip uit. Momenteel werken ze aan de opnames van nog twee singles, die in 2020 uit zullen komen. Daarnaast maken ze podia door heel Nederland onveilig.

Het bezoek aan Podium 107.1
In september 2015 maakte het team van Podium 107.1 voor het eerst kennis met de mannen van Daisy-D: toen stond de band op het Woerdense festival Babypop, waar RPL een speciale radio-uitzending maakte. Daisy-D speelde toen voor deze uitzending een kleine akoestische set, maar direct werd al de afspraak gemaakt dat Daisy-D eens in volledige elektrische bezetting zou komen spelen. Het zou duren tot maart 2020 voordat deze afspraak tot stand zou komen! Op 14 maart bracht de band veel gezelligheid in de studio. De mannen begroetten het team van Podium 107.1 met een 'elleboog-boks', omdat er geen handen geschud mochten worden in verband met het coronavirus. De band zette de studio volledig op z'n kop met de drie live-nummers. Er werd positief gereageerd door luisteraars uit het hele land. Na afloop schreven Dries, Chris, Ro en Dick mooie woorden in het gastenboek: 'Was een toffe middag. Leuk dat we ons ei bij jullie kwijt kunnen. De volgende single komen we graag bij jullie presenteren!'.
 
Het item met Daisy-D
Beluister hieronder het hele item met Daisy-D, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het item stelt bandlid Dries zijn bandgenoten uitgebreid voor. Vervolgens wordt aan de hand van de vragen van programmamaker Maarten Verduijn een reis door de tijd gemaakt, beginnend bij de oorsprong van de band in 2014. Enkele hoogtepunten worden aangestipt. Ook wordt uitgelegd hoe de band de draad weer oppakte na het vertrek van bandlid Maurice. De recente clip van Daisy-D kwam ter sprake, evenals de eerste EP en de plannen voor de toekomst. Aan het einde geeft Dries antwoord op de vraag wat de mooiste herinneringen zijn aan de tijd met de band.
 

 


14 maart
2020

Op deze datum was Daisy-D te gast in ons programma. De band speelde de nummers 'Hollow heads and hypocrites', 'Last night' en 'Remember'.
 

Meer Daisy-D?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

Zanger Dries van Oosten tijdens het optreden bij Podium 107.1.
 

Tekst: maart 2020
Bron: Daisy-D en aflevering 516 van Podium 107.1
Bovenste foto: Dave Hammelburg, onderste foto: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk & Tijmen Gol
RPL FM