Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Daan Appelman                             
Daan Appelman is een 19-jarige Singer-Songwriter uit Bovenkarspel. Hij is begonnen als frontman in verschillende hard-rockbandjes, zoals 'Speeldjum'. In deze band deed hij veel ervaring op in de samenwerking met een aantal oudere muzikanten. Momenteel is hij actief in de band 'No Offence', maar daarnaast timmert hij solo aan de weg met muziek voor een breder publiek zonder zijn roots te vergeten. Langzaam maar zeker dringt hij door tot het publiek en gaan steeds meer mensen naar hemkijken en luisteren. Ondanks zijn leeftijd heeft Daan al aardig wat ervaring opgedaan, als winnaar van onder andere de BUMA Music Academy en Kunstbende 2017. Ook gaf hij optredens op festivals en de Heineken Music Hall.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Daan bracht een bezoek aan de RPL-studio's op een middag waarop de temperatuur de dertig graden aantikte. Veel van de teamleden van Podium 107.1 hadden een vrije dag opgenomen, waardoor Daan ontvangen werd door een kleine club. Bij de kennismaking stelde hij een vraag aan programmamaker Maarten Verduijn die nog nooit eerder gesteld was. Hij vroeg: 'mag ik jou eerst interviewen?' Het interview bleek mee te vallen: Daan was benieuwd hoe de talentscouts van Podium 107.1 hem gevonden hadden.
Tijdens het optreden vielen meerdere monden open van verbazing. Daan's stemgeluid was krachtig, rauw en imponerend. De klassieker 'Black' van Pearl Jam voerde hij op geheel eigen wijze uit.
Het optreden werd goed beluisterd. Naast luisteraars in Nederland bleken er mensen in Hongarije mee te luisteren.
 
Het item met Daan Appelman
Beluister hieronder het hele item met Daan Appelman, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview kijkt Daan terug op zijn jeugd en op zijn eerste stappen op muziekgebied. Vervolgens vertelt hij over de band 'Speeldjum' waarin hij heeft gespeeld en over zijn huidige band 'No Offence'. Vervolgens komen een aantal hoogtepunten van de afgelopen jaren ter sprake, zoals de wedstrijden waar hij (met succes) aan meedeed. Tijdens het interview ontstaat een leuk moment als er een ingezonden mail komt van Daan's vriendin Lucinda. Lucinda weet niet dat Daan zijn optreden afsluit met een nieuw nummer over haar! Hoe zou ze dit nummer gevonden hebben? Aan het einde van het interview wordt Maarten nieuwsgierig gemaakt door Daan. Er staan de komende tijd namelijk iets groots te gebeuren voor Daan, maar hierover kan hij niets vertellen...
 

 


30 juni 2018

Op deze datum was Daan Appelman te gast in ons programma. De nummers "Charisma", "Black" (cover van Pearl Jam) en "Lucy Smiles"  werden live gespeeld.
 

Meer Daan?
Volg hem op Facebook! 
 
Tekst: juni 2018
Bron: Daan Appelman en aflevering 432 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM