Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Cosmic Circus                     
Cosmic Circus speelt toegankelijke en melodieuze songs over de galaxy en de verlichting die daar wellicht te vinden is. De muzikale inspiratie ligt in de jaren zestig en zeventig: Lou Reed, Bowie, Neil Young. Als een intergalactische droomreis door ons dagelijks bestaan reflecteren de teksten het aardse in het buitenaardse en het buitenaardse in het aardse. De poŽtische beelden beschrijven menselijke themaís als een schaduwdans van donker en licht en weerspiegelen een verlangen naar menselijke evolutie. Cosmic Circus speelt in verschillende samenstellingen, waarbij zanger Tobias Bader de basis vormt. Momenteel speelt Tobias veel samen met violiste Ute Apfelstedt. Het tweetal kent elkaar al ruim 15 jaar en heeft al veel samengespeeld in bandjes. Sinds korte tijd timmeren ze als duo aan de weg en zijn ze begonnen met het gezamenlijk schrijven van liedjes.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Zanger Tobias Bader was in het voorjaar van 2017 al eens solo te gast in Podium 107.1. (Klik hier om naar de artiestenpagina te gaan van zijn bezoek). Dit keer bracht hij samen met Ute een bezoekje aan Woerden. De nieuwe samenwerking tussen Tobias en Ute viel direct goed. Het betoverende stemgeluid van Ute bleek perfect te passen bij de donkere stem van Tobias. Ook de viool bleek een goede aanvulling te zijn op de composities. Voor de uitzending trok het tweetal zich terug in een lege studio om te oefenen en om te knutselen aan een aantal nummers. De tekst van het nummer 'Voodoo and Venus' werd vlak voor het optreden nog aangepast. Het nummer 'Fly' was een waardige afsluiter: het nummer was oorspronkelijk bedoelt als een bandnummer met een discosausje, maar bleek akoestisch heel anders te klinken.
 
Het item met Cosmic Circus
Beluister hieronder het hele item met Cosmic Circus, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item spreekt Maarten met Tobias en vraagt hij hem wat er allemaal gebeurt is in het jaar na zijn eerste optreden in Woerden. Vervolgens stelt Tobias Ute voor aan de luisteraars. Ute vertelt over de samenwerking met Tobias, haar werk als solo-artieste onder de naam Passionflower en over het wonen in Amsterdam. Ook vertelt ze over de Duitse plaats Lindau waar ze is opgegroeid en over de cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland. Aan het einde komt het maken van videoclips ter sprake. Ook vertellen Tobias en Ute over hun plannen voor de toekomst. Zijn ze nu definitief een muzikaal duo?
 

 


21 april
 
2018

Op deze datum was Cosmic Circus te gast in ons programma. De nummers "Summer to fall", "Voodoo and venus" en "Fly" werden live gespeeld.
 

Meer Cosmic Circus?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun Myspace te gaan!


 
Tekst: april 2018
Bron: Cosmic Circus en aflevering 423 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg.
Techniek: Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer
RPL FM