Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Corvin Silvester                       
Corvin Silvester is zanger, gitarist en acteur. Hij schrijft eigen werk en giet dit in de vorm van mooie songs of passende filmmuziek. Zijn eigen werk kenmerkt zich door de gelaagdheid van zijn teksten en de dynamiek van de muziek, muziek die ook vaak onder de noemer “Country Noir” of “Alternative Country” wordt geschaard, maar in Nederland prima onder de noemer “Singer/Songwriter” door kan gaan.
Corvin Silvester is ook actief in de bands Crowjane en C.C.Grand. Beide acts boeken succes en zijn te vinden op diverse festivals, nationale televisie en radio en werken samen met o.a. producer Guido Aalbers (Bertolf, Miss Montreal, Coldplay, Muse). Corvin Silvester produceerde in 2015 een track voor het project “Ever After”. De gehele opbrengst van dit project gaat naar de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging.
Naast het schrijven van mooie muziek is Corvin Silvester ook acteur in de televisieserie “De Terugkeer” van regisseur André van der Hout. Het eerste seizoen verschijnt in 2018 op de nationale televisie.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Corvin's bezoek aan Woerden kwam precies een week na de presentatie van zijn EP in Vlaardingen. Hij kwam zijn kersverse plaat overhandigen in Woerden. Corvin kondigde enthousiast via de social media aan dat hij 'Woerden en omgeving ging rocken met zijn muziek'. Hierin slaagde hij: Corvin zette een sterk optreden neer en liet zijn veelzijdigheid naar voren komen tijdens het interview. Moeiteloos ging hij mee in de vreemde streken van het team van Podium 107.1. Tijdens de uitzending kwam hij in contact met singer-songwriter Laura Sjin. Daarna haastte hij zich naar Vlaardingen voor een optreden in de avond.
 
Het item met Corvin
Beluister hieronder het hele item met Corvin, inclusief de live-nummers. Tijdens het interview wordt een korte biografie geschetst van de muzikale carrière van Corvin, beginnend bij zijn jeugd in Deventer en eindigend bij de presentatie van zijn debuut EP in mei 2017. Ook komt zijn acteercarrière ter sprake. In 2018 komt de serie 'De Terugkeer' op televisie, waarin Corvin de rol van Michel Kluut speelt. Het laatste nummer dat Corvin speelt (Two million ways) is geïnspireerd door deze serie.


 

3 juni

2017


Op deze datum was Corvin te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'It's OK', 'The downside' en 'Two million ways' live.
 

Meer Corvin?
Volg hem op Facebook!Tekst: Corvin Silvester en aflevering 379 van Podium 107.1
Onderste foto: Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk