Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Collin Hoeve                   
De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur. En stuk voor stuk kregen ze het predicaat ‘persoonlijk’ en ‘van hoge kwaliteit’.​ Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs. Critici plaatsen de muzikant op het snijvlak van Jason Mraz en James Taylor. In een recensie over zijn derde en meest recente album ‘Lessons Learned’ (2015) roemde OOR zijn fraaie melodieën en zijn warme stem, terwijl collega muzikant Bertolf het nummer ‘Note to self’ als volgt typeerde: “Het mooiste liedje dat je dit jaar nog van Nederlandse bodem zult horen”. ‘Lessons Learned’ was de afsluiting van een heftige periode in het leven van Collin Hoeve. Hij liet niets aan het toeval over en haalde op deze plaat het beste uit zichzelf, zijn muzikanten én de instrumenten. Niet voor niets sloot OOR de recensie destijds af met: “Collin Hoeve is een muzikant waar we trots op mogen zijn" Collin zit niet stil: in 2018 deed hij mee aan 'The Voice of Holland' en in 2019 verscheen zijn album #Addicted.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het bezoek van Collin vond plaats in een serie uitzendingen waarin toegewerkt werkt naar de 500e editie van Podium 107.1. Tijdens zijn bezoek van Collin probeerde programmamaker Maarten Verduijn zijn collega's op een originele manier in het zonnetje te zetten. Zo vroeg hij aan Collin om liedjes op maat te schrijven voor de technici Tijmen Gol en Patrick Schalkwijk. Dit zorgde tijdens de uitzending voor de nodige emotie. Collin is al sinds 2013 een graag geziene gast in Podium 107.1. Dat de positiviteit wederzijds is, bleek uit de mooie woorden die hij op het einde in het gastenboek schreef: 'Altijd fijn thuiskomen hier bij m'n familie in Woerden. Geniet van deze mooie club!'
 
Het item met Collin
Beluister hieronder het hele item met Collin Hoeve, inclusief de vier live-nummers. Aan het begin van het interview beantwoordt Collin razendsnel een moeilijke vraag: welke drie woorden zou hij gebruiken om zelfzelf te verkopen? Vervolgens vertelt hij over de rustpauze die hij heeft ingelast. Wat maakt dat Collin de rest van 2019 even een tandje terug doet? Er wordt teruggeblikt op een roerig jaar. Een groot deel van het item wordt besteed aan de 'liedjes op maat' die Collin heeft geschreven. We horen nummers die speciaal voor technici Tijmen Gol en Patrick Schalkwijk zijn gemaakt. Aan het einde kijk Collin vooruit. Welke plannen heeft hij voor de toekomst?


 


9 november
2019

Op deze datum was Collin Hoeve te gast in ons programma. Hij speelde de nummers '#Addicted', 'The world is at your feet' (song op maat voor Tijmen Gol), 'Patrick to the rescue' (song op maat voor Patrick Schalkwijk) en 'Time flies'.
 

Meer Collin?
Volg hem op Facebook of Instagram en klik hier om naar zijn website te gaan!


Tekst: november 2019
Bron: Collin Hoeve en aflevering 498 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM