Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Collin Hoeve                   
De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur. En stuk voor stuk kregen ze het predicaat ‘persoonlijk’ en ‘van hoge kwaliteit’.​ Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs. Critici plaatsen de muzikant op het snijvlak van Jason Mraz en James Taylor. In een recensie over zijn derde en meest recente album ‘Lessons Learned’ (2015) roemde OOR zijn fraaie melodieën en zijn warme stem, terwijl collega muzikant Bertolf het nummer ‘Note to self’ als volgt typeerde: “Het mooiste liedje dat je dit jaar nog van Nederlandse bodem zult horen”. ‘Lessons Learned’ was de afsluiting van een heftige periode in het leven van Collin Hoeve. Hij liet niets aan het toeval over en haalde op deze plaat het beste uit zichzelf, zijn muzikanten én de instrumenten. Niet voor niets sloot OOR de recensie destijds af met: “Collin Hoeve is een muzikant waar we trots op mogen zijn" Collin zit niet stil: in 2018 deed hij mee aan 'The Voice of Holland' en in 2019 verscheen zijn album #Addicted.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Collin is geen onbekende van Podium 107.1: al in 2014 bracht hij een bezoek aan ons programma en schreef hij nummers op verzoek. Na een drukke periode met een albumrelease en de nasleep van The Voice of Holland nam hij de tijd om opnieuw naar Woerden te komen. Hij had op 15 juni een drukke dag: hij moest optreden in Scheveningen, waarna hij naar Woerden scheurde om te kunnen optreden in Podium 107.1. Zijn karakter en zijn muziek brachten meteen (positieve) energie in de studio. Al tijdens de soundcheck toverde hij een glimlach op het gezicht van alle aanwezigen. Na de uitzending nam hij afscheid met een persoonlijke signeersessie en vervolgde hij zijn reis, op naar een andere plek in het land waar hij zijn muziek ten gehore zou brengen! Collin schreef een stuk in ons gastenboek, maar hij had zelf ook een gastenboek bij zich! Na elk optreden vraagt hij zijn publiek om er iets in te schrijven.
 
Het item met Collin
Beluister hieronder het hele item met Collin Hoeve, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het item is Collin de kandidaat in een gloednieuw item: het lukt hem om tien vragen in een razendsnel tempo te beantwoorden. Vervolgens neemt het interview serieuzere vormen aan. Collin vertelt over de keuze om fulltime voor de muziek te gaan en te stoppen met zijn werk als muziekleraar. Zijn deelname aan 'The Voice of Holland' komt ook ter sprake. Zag het 'Voice-circus' er precies zou uit als hij zich had voorgesteld? Heeft het programma Collin veranderd? Vervolgens is zijn nieuwe album #Addicted onderwerp van gesprek.
 

 


15 juni 2019

Op deze datum was Collin Hoeve te gast in ons programma. Hij speelde de nummers '#Addicted', 'Head first' en 'Time flies'.
 

Meer Collin?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!


Tekst: juni 2019
Bron: Collin Hoeve en aflevering 479 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM