Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Collin Hoeve                          
De status van de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve groeit in rap tempo door. Zijn bekendheid kwam in een stroomversnelling toen hij bij 3FM Serious Request het wereldrecord Songs Schrijven vestigde: 105 (!) stuks in 24 uur. En stuk voor stuk kregen ze het predicaat ‘persoonlijk’ en ‘van hoge kwaliteit’. Intussen treedt Collin Hoeve meerdere keren per week op en hij verrast zijn publiek steevast met vrolijke uptempo liedjes, die hij ogenschijnlijk eenvoudig afwisselt met ontroerende ballads. Daarbij is hij in zijn performance ontwapenend openhartig en vertelt hij tussendoor de luchtige, aangrijpende en altijd treffende en vermakelijke verhalen achter zijn songs. Critici plaatsen de muzikant op het snijvlak van Jason Mraz en James Taylor. In een recensie over zijn derde en meest recente album ‘Lessons Learned’ (2015) roemde OOR zijn fraaie melodieën en zijn warme stem, terwijl collega muzikant Bertolf het nummer ‘Note to self’ als volgt typeerde: “Het mooiste liedje dat je dit jaar nog van Nederlandse bodem zult horen”. ‘Lessons Learned’ was de afsluiting van een heftige periode  in het leven van Collin Hoeve. Hij liet niets aan het toeval over en haalde op deze plaat het beste uit zichzelf, zijn muzikanten én de instrumenten. Niet voor niets sloot OOR de recensie destijds af met: “Collin Hoeve is een muzikant waar we trots op mogen zijn"
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Collin Hoeve is een oude bekende van ons programma. In 2013 kwam hij al eens langs tijdens een speciale uitzending, waarin hij liedjes op maat maakte voor luisteraars. Binnen een kwartier wist hij nummers over mensen te schrijven, waaronder nummers voor Christa Rijsdijk en Chris van Leeuwen (van het team van Podium 107.1). Pas een jaar daarna zou hij het wereldrecord songs schrijven vestigen.
Dit keer bracht Collin een bezoek aan Woerden tijdens de 400e uitzending van Podium 107.1. Hij genoot van de sfeer in de RPL studio's. Op Facebook omschreef hij het programma als 'een warm bad'. Hij bleef nog even in de studio om het optreden van Wouter Mol mee te maken en om een Tom Pouce te eten.
 
Het item met Collin
Beluister hieronder het hele item met Collin, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item vertelt Collin hoe hij vroeger met muziek in aanraking kwam en hoe hij de stap zette om fulltime muzikant te worden. Vervolgens komt zijn laatste, persoonlijke album 'Lessons Learned' uitgebreid aan bod. Daarna vraagt programmamaker Maarten Verduijn naar de plannen voor de opvolger van 'Lessons Learned'. Beluister het item om te horen wat Collin hier al over kan vertellen.


 

11
november
 2017

Op deze datum was Collin Hoeve te gast in ons programma. De nummers "Let's talk", "Let you in" en "Head first" werden live gespeeld.
 

Meer Collin?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.Tekst: november 2017
Bron: Collin Hoeve en aflevering 400 van Podium 107.1 - Bovenste foto: Richard Beukelaar - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM