Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Cling Like Ivy.                            
Cling Like Ivy is een Amersfoorts duo, bestaande uit Jos van Burgsteden en Michel van Olm. Het duo is opgericht in februari 2017 met de intentie en gedrevenheid om muziek te maken zonder beperkingen of in een hokje geplaatst te worden. Cling Like Ivy laat zich inspireren door een breed scala aan bands en artiesten uit de sixties tot en met de nineties. Het duo legt de nadruk op pakkende nummers die veelal overgoten zijn met een melancholisch sausje. Op 27 april 2017 (Koningsdag) trad Cling Like Ivy voor het eerst op in 'De Nieuwe Stad' in Amersfoort. In de loop van dit jaar hoopt het duo de studio in te gaan en meer op te treden. Ook staan ze open voor uitbreiding van de band. Jos en Michel zijn beiden aangesloten bij het Songwriters Gilde Amersfoort.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Toen programmamaker Maarten Verduijn vlak voor het item binnen kwam lopen, was hij verbaasd: de soundcheck was in een mum van tijd gedaan en Jos en Michel speelden op verzoek van technicus Marco van der Meer verzoeknummers van Metallica. Tijdens de uitzending vroeg Maarten of ze ook voor de radioluisteraars een stukje van de Metallica-klassieker 'Nothing else matters' wilden spelen.
Maarten prees de Jos en Michel voor de manier waarop ze zichzelf in korte tijd geprofileerd hebben met hun website, via de social media en op het podium. Op geen enkele manier is te merken dat het tweetal pas sinds een paar maanden met elkaar samenspeelt.
 
Het item met Cling Like Ivy.
Beluister hieronder het hele item met Cling Like Ivy, inclusief de drie live nummers. Tijdens het item worden de eerste maanden van het bestaan van Cling Like Ivy doorgenomen. Wat waren de hoogte- en dieptepunten sinds de start van de formatie in februari 2017? Ook vertellen Jos en Michel allebei wat ze voor hun samenwerking op muziekgebied gedaan hebben. Aan het einde van het interview komen de toekomstplannen aan bod en vertellen Jos en Michel wat ze zo leuk vinden aan de samenwerking met elkaar. 


10 juni
 2017

Op deze datum was Cling Like Ivy te gast in ons programma. De nummers "Stormy weather", "Salt" en "Broken silence" werden live gespeeld.
 

Meer Cling Like Ivy?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan.

Tekst: juni 2017
Bron: Cling Like Ivy en aflevering 380 van Podium 107.1
Bovenste foto: Jeroen Vermeulen
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer en Patrick Schalkwijk - RPL FM