Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Claudia Robbens                
Als je van mooie ballads, medium swing, shuffles en de niet-drie-akkoorden bluesy feel houdt, dan zal Claudia Robbens je verblijden met haar afwisselende Americana songs. Met haar vaste gitarist Kim Wijsbeek, bassist Dick Hoppe en pianist Ruud de Grood en een aantal te gekke muzikanten zoals Joost van Es (viool), Gregor Hamilton en onder andere Jan van Bijnen (pedalsteel) weet zij je op haar nieuwe album Who you want to be te raken met haar sfeervolle werk. 
In 1981 zong zij voor Stars on 45 II de ABBA vocalen in. Ze werktge samen met Bert van der Brink en Rob van den Broeck maar ook met musici in de country muziek. Zo bracht ze de diverse stijlen met een sprankje blues bij elkaar en vond hierin haar eigen weg.  
Subtiel, ingetogen en gedurfd is de muziek van Claudia Robbens. Ze heeft lang op zich laten wachten maar ze maakt het in n klap goed haar nieuwe album. 
Op dit moment toert Claudia Robbens met een viermansformatie door het land en brengt  de songs van het album Who you want to be op akoestische wijze ten gehore.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Claudia bracht een bezoek aan ons programma om haar debuutalbum onder de aandacht te brengen en om haar optreden in 't Bierhuys (op 11 februari 2018) te promoten. Ze bracht haar vaste gitarist Kim Wijsbeek mee. Programmamaker Maarten Verduijn was getipt door een liefhebber van de muziek van Claudia, die haar stemgeluid vergeleek met dat van Chrissy Hynde van The Pretenders. Deze vergelijking had Claudia vaker gehoord. Maarten waarschuwde Claudia voor de chaos en de gezelligheid in de studio, maar achteraf complimenteerde ze het team van Podium 107.1 juist met hun professionaliteit en met het sterke interview. Claudia en Kim gingen na de uitzending met een pakje naar huis: tijdens hun optreden hadden Sinterklaas en zijn Pieten een zak met cadeautjes voor de deur gezet. Hierin zaten niet alleen presentjes voor de medewerkers van Podium 107.1!
 
Het item met Claudia
Beluister hieronder het item met Claudia, inclusief de drie live nummers. In het eerste deel van het interview stelt Maarten vragen aan de hand van haar levensloop, zoals haar deelname aan het KRO-programma 'Klassenwerk' tijdens haar kindertijd, haar muzikale acties voor 'Stars on 45 II' en de kennismaking met Bolland & Bolland. Aan het einde staat het nieuwe album 'Who you want to be' centraal. Hoe was het voor Claudia om na jarenlang muzikale ervaring ineens voor 100% voor haar eigen muziek te gaan?

 

 


2 december
 2017

Op deze datum was Claudia te gast in ons programma. De nummers "Who you want to be", "Cherokee" en "Wake up now" werden live gespeeld.

 

Meer Claudia?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!


 
 
Tekst: november 2017
Bron: Claudia Robbens en aflevering 403 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Yannick Croiset, Marco van der Meer & Chris van Leeuwen - RPL FM