Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Cindy Peress                                
Cindy Peress is een singer-songwriter uit Amsterdam. Oorspronkelijk komt ze uit New York, maar in de jaren '70 kreeg ze een Nederlandse partner en verhuisde ze naar Amsterdam. Ze omschrijft haar muziek als 'Bluesy Rocky Jazzy Thrashy Funky  Folky Soul'. In Nederland heeft ze meerdere albums en singles uitgebracht, waarvan de laatste dateert uit 2005.
Cindy is actief voor de Stichting A4 (Artistiek Actieve Amerikaanse Amsterdammers). Dit is een stichting van ervaren musici en techneuten, die er naar streeft om live-muziek levend te houden. Dit doen ze door het aanbieden van een audiovisueel platform aan muzikanten, componisten, bands, singer-songwriters en andere performers. (zie www.stichting-a4.nl).
Cindy is zelf ook geregeld op de Amsterdamse podia. Haar originele stijl wordt gekenmerkt door uitersten: van muisstil tot keihard!

 
Het bezoek aan Podium 107.1
De naam van Cindy stond al een tijdlang op het lijstje van programmamaker Maarten Verduijn. Hij wilde haar eens uitnodigen. Een bezoek kwam sneller dan gepland: op 22 april viel er iemand ziek uit en Cindy kwam langs om het plekje in te vullen. Het optreden was niet alleen via de radio te horen, want Cindy streamde het ook live via Facebook. Na het optreden bleef ze in de studio om het optreden van Pravini mee te maken.
 
Het item met Cindy
Beluister hieronder het hele item met Cindy, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview stelt Cindy zichzelf voor, waarna ze vertelt over haar oudste muzikale herinnering. De verhuizing van New York naar Amsterdam komt uitgebreid aan bod: hoe was het voor Cindy om te verhuizen en moest ze erg wennen aan de Nederlandse muziekscene? De Stichting A4 komt uitgebreid aan bod. Deze stichting is erg belangrijk voor haar. Tenslotte vertelt Cindy over haar plannen voor de toekomst. 

22 april

2017


Op deze datum was Cindy te gast in ons programma. Zij speelde de nummers 'Whatchagonnado', 'Another day passes' en 'Second hand love' live.
 

Meer Cindy?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar de site van haar stichting te gaan.Tekst: Cindy Peress en aflevering 373 van Podium 107.1
Techniek: Dave Hammelburg