Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Chris Vansen                    
Chris Vansen mag dan klein zijn van stuk, haar gevoel is groots. De 26-jarige Rockacademie alumni weet haar muzikaliteit breed in te zetten met haar schrijftalent en karakteristieke vocalen. Kenmerkend aan de zangeres en songwriter is dan ook haar heldere stem, onthullend in emotie. Chris Vansen beschrijft met haar nummers een autobiografie die dient als een weerspiegeling van haar eigen ontwikkeling. Het genre van haar muziek valt het beste uit te leggen als een mix van country en pop met hier en daar een uitstapje naar het onbekende. Sommige nummers hebben zelfs wat weg van een jongere Ilse de Lange. Met haar bescheidenheid en leergierige opstelling heeft Chris Vansen dan ook een goede start voor een mooie carrière binnen de muziekindustrie te pakken. Deze Brabantse deinst niet achteruit voor een muzikale uitdaging en werkt graag met haar negenkoppige band aan een uiteenlopende stijl van nummers. Zelf duikt ze graag met pen en papier achter de piano, waar zij op het podium wordt aangevuld door haar vaste band met gitaar, bas, drums, toetsen, backing vocals en zelfs strijkers. Continu op zoek naar verrijking in de breedste zin van het woord. Die samenwerking werkt puur op een connectie en een goed gevoel. Iets wat terug te horen is in de muziek en goed voelbaar is op het podium. Geïnspireerd door alles wat op haar pad komt, smelten haar ontmoetingen, muzikale opvoeding en artistieke talent samen tot een wereld waarin alle thema’s bespreekbaar zijn. Dit resulteerde in een eerste Chris Vansen album, Waves. Dat op 22 februari 2019 in eigen beheer werd uitgebracht.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Chris bracht een bezoek aan de RPL studio's met haar drummer Eva Korse, die voor deze gelegenheid cajon speelde. Chris bracht een hele positieve energie mee naar de studio, aangevuld met een gezonde dosis (Brabantse) humor. Er kwamen positieve reacties van luisteraars op haar optreden. Eén luisteraar prees haar om 'haar lekkere nummers en heldere stem', terwijl een andere luisteraar het vooral leuk vond dat Chris heel energiek en enthousiast was. In de studio was iedereen verbaasd dat het optreden zo sterk klonk, terwijl de band bij lange na niet op volle sterkte was. (In volledige bezetting speelt Chris met een negenkoppige band.) Aan het einde schreef Chris in het gastenboek dat ze genoten had van het optreden en dat ze graag nog eens terugkomt!
 
Het item met Chris Vansen
Beluister hieronder het hele item met Chris Vansen, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin vraagt programmamaker Maarten Verduijn naar het muzikale nest waar Chris uit komt. Hoe zag het er thuis bij haar uit? Vervolgens komen haar tijd op de middelbare school en de Rockacademie ter sprake. Ook komen haar debuutplaat en de releaseshow in de Verkadefabriek aan bod. Verder worden de teksten van de nummers van Chris besproken. Kan elk onderwerp voor Chris een inspiratiebron zijn voor een nummer?
 

 


12 oktober
2019

Op deze datum was Chris Vansen te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Shot of love', 'Don't you wake up yet' en 'Neon lights'.
 

Meer Chris?
Volg haar op Facebook!

Tekst: oktober 2019
Bron: Chris Vansen en aflevering 494 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk en Tijmen Gol