Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Christo Voordouw                                
Niet bang om de grotere vragen te stellen en tegelijkertijd dicht bij zichzelf te blijven, hierdoor trekt hij de aandacht. Christo Voordouw onderbouwt zijn songwriting met een pakkende betekenis en verhaallijn. Hij is afkomstig uit Den Haag, maar deels opgegroeid in Zuid-Afrika, waar hij van zijn dertiende tot zijn achtiende woonde. Zijn muziek klinkt alsof deze van ver komt. Zijn deelname aan de Grote Prijs van Nederland in 2016 ziet hij als het startpunt van zijn carrière. Zijn muziek werd geweldig goed ontvangen en hij behaalde de halve finales. Vanaf dat moment werd er door velen uitgekeken naar zijn debuut-EP. Christo heeft het plan om deze in 2019 uit te brengen. Naast de muziek heeft hij een passie voor surfen. Het surfen staat echter niet los van de muziek. Tijdens zijn bezoek aan Podium 107.1 vertelde hij waarom deze twee bezigheden voor hem met elkaar verbonden zijn.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Christo arriveerde op zaterdagmiddag in een studio die gevuld was met kerstsfeer. De crew van het programma droeg kersttruien, overal lagen kerstknuffels en iedereen sprak met elkaar over favoriete kerstnummers. Tijdens zijn optreden speelden de feestdagen echter niet zo'n grote rol. Hij vertelde vol passie over zijn muziek en hij maakte indruk met de drie nummers, die ijzersterk werden neergezet. Aan het einde bedankte hij iedereen voor het warme onthaal. Hij noemde zijn bezoek 'een perfecte middag' waarbij hij zich heerlijk op zijn gemak voelde. Christo schreef een mooie kerstwens in het gastenboek: 'Alvast een heel succesvol 2019 toegewenst en enorm veel lol met elkaar. Maar dat zal vast wel lukken!'
 
Het item met Christo
Beluister hieronder het hele item met Christo, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item stelt Christo zichzelf voor aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor hem zijn. Hij maakt opvallende keuzes, waaronder de beiden helften van een gebroken snaar! Beluister het interview om te horen wat het verhaal hierachter is. Verder praat programmamaker Maarten Verduijn uitgebreid met Christo over zijn jeugd in Zuid-Afrika, de deelname aan de Grote Prijs van Nederland en zijn plannen voor een album. Ook komt Christo's passie voor surfen ter sprake. Er wordt afgesloten met een vraag die past bij het seizoen: hoe brengt hij de kerstdagen door?
 

 


22 december
2018

Op deze datum was Christo Voordouw te gast in ons programma. De nummers "Canyons", "Leaving the Atlantic" en "Sails" werden live gespeeld.
 

Meer Christo?
Volg hem op Facebook!
Tekst: december 2018
Bron: Christo Voordouw en aflevering 455 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM