Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Caya van Toorn                 
Caya van Toorn is een singer-songwriter die je meeneemt in haar verhalen. Ze doet dit met haar eigenzinnige, Nederlandstalige en soms ook Engelstalige songs. Ze begeleid zichzelf daarop op piano of op gitaar. Ze treedt al jaren op in de Betuwe en in de rest van de provincie Gelderland achter haar piano. In 2016 deed ze met succes mee aan de Kunstbende. In 2018 nam ze als profielwerkstuk een EP op met band op haar middelbare school. Verder deed ze mee aan de Parel van de Betuwe en twee keer aan Kunstbende. Artiesten die haar inspireren zijn Spinvis, Eefje de Visser en Sara Bareilles. Naast muziek maken studeert ze Nederlandse taal en cultuur en ze laat zich daarom graag inspireren door mooie verhalen en gedichten. In september 2019 is ze met een tweede studie begonnen, namelijk met Muziekwetenschappen aan de Universiteit. 

 
Het bezoek aan Podium 107.1
In februari 2017 bracht Caya voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1 op een sneeuwrijke dag. Pas twee-en-een-half jaar later bracht ze opnieuw een bezoek aan Woerden. Haar roadie/vader André kwam met haar mee. Hij had ook ervaring met het spelen in Podium 107.1, omdat hij al eens een bezoek aan ons programma had gebracht met de formatie Lezismore. Caya genoot van het nieuwe bezoek en ze liet weten dat het team van het programma 'nog net zo gek was als toen'. Ze had in de tussentijd veel meegemaakt en haar muziek had zich verder ontwikkeld. Aan het begin van het optreden kwam er een mail van een luisteraar die Caya veel succes wilde wensen. Direct daarna speelde ze twee nummers op piano en één op gitaar.
 
Het item met Caya
Beluister hieronder het hele item met Caya, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vraagt programmamaker Maarten Verduijn aan Caya wat we zouden zien als we een film van een zes- of zevenjarige Caya onder ogen zouden krijgen. Hoe was ze toen en in hoeverre speelde muziek toen al een rol in haar leven? Caya vertelt vervolgens hoe ze eerder dit jaar werd afgewezen voor het Conservatorium. Ze gaf de moet niet op en ze koos voor een ander pad, waar ze net zo enthousiast over was. Tijdens een groot deel van het interview wordt teruggeblikt op het profielwerkstuk dat Caya op de middelbare school moest maken: ze mocht een EP met band opnemen in de studio. Ze vertelt uitgebreid hoe ze dit ervaren heeft. Aan het einde wordt Caya voor een onmogelijke keuze gezet. Welke drie nummers zou ze opnemen als ze gratis en voor niets een cover-EP zou mogen opnemen?
 


7
september
 2019

Op deze datum was Caya van Toorn te gast in ons programma. De nummers "Antwoord", "Guys" en "Roses" werden live gespeeld.
 

Meer Caya?
Volg haar op Facebook!

Tekst: september 2019
Bron: Caya van Toorn en aflevering 489 van Podium 107.1 - Techniek: Tijmen Gol,  Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer - RPL FM