Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Caya van Toorn             
Caya van Toorn is een meisje met een piano, een prachtige stem en mooie verhalen. Zo simpel kan het zijn.
Ze schrijft voornamelijk Nederlandstalige liedjes, maar er staan ook een aantal Engelstalige liedjes op haar repertoire. Ze schrijft haar nummers op een poëtische, eigenzinnige manier. Ze gaan over wat ze meemaakt en wat haar bezighoudt; vriendschap, pesten, verliefdheid en geluk zijn een aantal onderwerpen waar ze over schrijft. Muzikanten die haar inspireren zijn Eefje de Visser, Sara Bareilles, Spinvis, Snarky Puppy en veel meer. Caya neemt je mee in haar intieme liedjes. Ze timmert aan de weg en niet zonder succes: in 2016 deed Caya mee aan de Kunstbende en in hetzelfde jaar was ze op de mooiste podia in heel Nederland te zien.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Caya zou in januari 2017 al een bezoek brengen aan Podium 107.1. Dat optreden kon helaas niet doorgaan, omdat Nederland geteisterd werd door extreme weersomstandigheden. Op 11 februari lukte het wel om te komen. Caya genoot van de gezelligheid en ze verzeilde in een sneeuwballengevecht dat gehouden werd door het team van Podium 107.1. Caya had haar vader meegebracht. Hij zat in het publiek en hij werd nog even ondervraagd door programmamaker Maarten Verduijn. De appel bleek niet ver van de boom te vallen: Caya bleek haar muzikaliteit van haar vader te hebben! Wellicht brengt zijn band op termijn ook nog eens een berzoekje aan Podium 107.1...
 
Het item met Caya
Beluister hieronder het hele item met Caya, inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt Caya over haar eigen composities en de leukste dingen die ze in haar muzikale carrière heeft gedaan, waaronder de Kunstbende. Ook komen de muzikale helden van Caya uitgebreid aan bod. Met wie zou zij graag eens een duet willen opnemen? Aan het einde geeft Caya een overzicht van de optredens die ze de komende periode op het programma heeft staan.
11 februari
 2017

Op deze datum was Caya van Toorn te gast in ons programma. De nummers "Dieper", "I've never been more in love" en "Het komt" werden live gespeeld.
 

Meer Caya?
Volg Caya op Facebook!
 
Tekst: februari 2017
Bron: Caya van Toorn en aflevering 363 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - RPL FM