Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
CAS                                             
CAS is de band gevormd om de 20-jarige singer-songwriter Cas Ronckers. In 2013 wist hij de titel 3FM Serious Talent te bemachtigen met zijn single 'All Roads'. Hij stond met zijn band 'CAS’ ondertussen al op de Zwarte Cross en in het voorprogramma van o.a. Stevie Ann, Kensington, DeWolff en Rowwen Hèze. In 2014 deed Cas mee in het derde seizoen van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' van Giel Beelen. Nu brengt hij in nieuwe formatie met ‘CAS’ half april zijn nieuwste EP, getiteld ‘Dream Out Loud’ uit. De productie van de EP was in handen van Roeland Ruysch en Estera Marysia was verantwoordelijk voor het artwork.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Cas had al tweemaal een bezoek gebracht aan Podium 107.1 als backing vocalist van de Marvin Dee Band. Dit keer kwam hij voor het eerst langs met zijn eigen band. Drummer Thijmen had Limburgse vlaai meegenomen, omdat hij op de dag van het optreden jarig was. Het gehele team van Podium 107.1 genoot ervan. Het bezoek van CAS was een groot succes. Het geluid van de band was zo bijzonder en van zo'n hoog niveau, dat programmamaker Maarten Verduijn direct na het eerste nummer sprakeloos was. Er kwamen enthousiaste luisteraarsmailtjes uit het hele land.
 
Het item met CAS
Beluister hieronder het hele item met CAS, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview wordt het jaar 2013 aangestipt. Zanger Cas werd toen uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en hij kreeg veel media-aandacht. Hij vertelt hoe hij deze periode ervaren heeft en wat zijn beste herinnering aan die tijd is. Vervolgens komt de nieuwe EP 'Dream Out Loud' uitgebreid ter sprake. Hoe was het om met producer Roland Ruysch samen te werken en welke invloed heeft hij op de muziek gehad? Daarnaast komen het artwork van de EP, de plannen voor de release en de keuze voor de titel 'Dream Out Loud' ter sprake. Aan het einde wordt het Cas moeilijk gemaakt: Maarten vraagt aan hem welke drie mensen hij graag op de EP-presentatie zou willen zien. Wie zou hij kiezen als hij letterlijk elk mens op aarde zou mogen kiezen?
 

 


7 april
 
2018

Op deze datum was CAS te gast in ons programma. De nummers "Slow down time", "Everything works out" en "Bullseye" werden live gespeeld.
 

Meer CAS?
Volg de band op Facebook!
 

 
Tekst: april 2018
Bron: CAS en aflevering 421 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset, Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk & Marco van der Meer
RPL FM