Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Tanja                                                      
Tanja maakte oorspronkelijk Engelstalige singer-songwriterpop, maar in 2014 maakte ze een switch naar Nederlandstalig cabaret en kleinkunst. Ze deed dit aanvankelijk als onderdeel van 'Lang en Gelukkig' (een duo dat ze vormt met Lisa van Schijndel), maar niet lang daarna ging ze ook solo aan de slag. Ze besloot om fulltime voor de creativiteit te gaan en haar oude leven als ziekenhuis- apotheker vaarwel te zeggen. Tanja werd aangenomen op de Konings- theateracademie, waar ze de Playground Plus opleiding ging volgen. Op deze opleiding kon ze haar talent verder ontwikkelen. Daarnaast richtte haar eigen onderneming 'Gezonde Dosis Creativiteit' op, waarbij ze haar creativiteit onder andere een plek kan geven in de rol van dagvoorzitter bij congressen. Vanaf juni 2019 verzorgt Tanja regelmatig de 'Cabaretcolumn' in Podium 107.1.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Tanja maakte op 7 maart voor de derde keer een cabaretcolumn voor Podium 107.1. Ondanks dat dit item nog maar pril is, bleek Tanja al een groep fans te hebben verzameld. Een aantal luisteraars liet aan programmamaker Maarten Verduijn weten dat ze speciaal voor Tanja zouden gaan luisteren. Tanja maakte een deel van de andere optredens mee en tussendoor werkte ze nog even aan haar laptop om haar column bij te schaven. Ook ging ze traditiegetrouw op de foto met redactielid Nieske Rijsdijk (zie de foto's op deze pagina). De column was een succes! In de zomer hoopt Tanja terug te komen in Podium 107.1 voor een speciale uitzending waarin ze geheel in het middelpunt van de belangstelling zal staan.
 
De eerste cabaretcolumn met Tanja
Beluister hieronder de eerste cabaretcolumn van Tanja. De luisteraarsvraag van de week luidde: 'als je zonder al teveel problemen een carrièreswitch zou kunnen maken, wat zou je dan gaan doen'? Voor Tanja is dit onderwerp iets wat dichtbij haar staat: zij maakte de carrièreswitch van ziekenhuisapotheker naar theatermaakster. In haar column haalt ze reacties van luisteraars aan en schuwt ze de actualiteit niet. Ze sluit de colum af met een kort liedje, waarmee ze eigenlijk een gloednieuwe radiojingle voor Podium 107.1 neerzet!
 

 


7 maart
2020

Op deze datum verzorgde Tanja ter Brake de derde cabaret-column in ons programma.

Meer Tanja?
Volg haar op Facebook!
Tekst: maart 2020
Bron: Tanja en aflevering 515 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM