Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Tanja                                            
Tanja maakte oorspronkelijk Engelstalige singer-songwriterpop, maar in 2014 maakte ze een switch naar Nederlandstalig cabaret en kleinkunst. Ze deed dit aanvankelijk als onderdeel van 'Lang en Gelukkig' (een duo dat ze vormt met Lisa van Schijndel), maar niet lang daarna ging ze ook solo aan de slag. Ze besloot om fulltime voor de creativiteit te gaan en haar oude leven als ziekenhuisapotheker vaarwel te zeggen. Tanja werd aangenomen op de Konings- theateracademie, waar ze de Playground Plus opleiding ging volgen. Op deze opleiding kon ze haar talent verder ontwikkelen.  Daarnaast richtte haar eigen onderneming 'Gezonde Dosis Creativiteit' op, waarbij ze haar creativiteit onder andere een plek kan geven in de rol van dagvoorzitter bij congressen. Vanaf juni 2019 verzorgt Tanja maandelijks de 'Caberetcolum' in Podium 107.1.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Tanja bracht in maart 2012 voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1 met haar Engelstalige liedjes. Toen ze aan de slag ging met een ander genre, was programmamaker Maarten Verduijn aanvankelijk teleurgesteld, omdat haar liedjes hem altijd wisten te raken. De teleurstelling liet hij echter snel varen: met haar komische Nederlandstalige liedjes maakte ze zo mogelijk nog meer indruk! In het voorjaar van 2019 noemde Tanja bij Maarten dat ze het altijd leuk vindt om via social media de wekelijkse luisteraarsvraag van Podium 107.1 te lezen. Ze opperde het idee van een cabaretcolumn op de radio. Het idee werd enthousiast ontvangen. Een nieuw item was geboren!
Tanja maakte op 29 juni de gehele uitzending mee. Ze kwam in contact met de artiesten Valentijn Twisk en Geertjan Aleven, die tijdens dezelfde uitzending te gast waren. De laatste zorgde zelfs voor een laatste beetje inspiratie die ze op het laatste moment nog meenam in haar column.
 
De eerste cabaretcolumn met Tanja
Beluister hieronder de eerste cabaretcolumn van Tanja. De luisteraarsvraag van de week luidde: 'als je heel oud mag worden, hoe hoop je dan dat je leven eruit ziet als je 85 jaar bent?'. Tanja weet op zeer komische wijze een column over dit thema neer te zetten, waarbij ze de actualiteit niet schuwt. Het geheel blijkt een ode te zijn aan de geranium. De column wordt afgesloten met een liedje. Zoals Tanja zelf al noemt tijdens de column: #geraniumselfie
 

 


29 juni
2019

Op deze datum verzorgde Tanja Hamilton-ter Brake de eerste cabaret-column in ons programma. Ze sloot deze af met een kort liedje. Onderwerp: hoe hoop je dat je leven eruit ziet als je 85 jaar bent?
 

Meer Tanja?
Volg haar op Facebook! 

Tekst: juni 2019
Bron: Tanja en aflevering 461 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer