Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Boxing Helena
Boxing Helena verbindt persoonlijke verhalen met een eigen gecreëerde melodie. Typisch Boxing Helena: een alternatieve (happy) pop-new wave sound waarin een goede dosis melancholie is verwerkt. Als je goed luistert hoor je de donkere randjes van het leven, als rode draad, door de muziek heen.
In de zomer van 2014 is Boxing Helena opgericht door twee muziekliefhebbers, Arjen Aué en Milja de Vendt, die elkaar leerde kennen via het werk. Samen creëerde ze in korte tijd een eigenwijze Boxing Helena stijl en schreven ze digitaal een aantal nummers voor een volledige band. Na veel duo optredens was in 2015 de volledige band compleet, waarmee de muzikale ideeën echt konden gaan leven! Als band hebben ze o.a. gespeeld in de Sugarfactory (A’dam), The Waterhole (A’dam) en P60 (Amstelveen).
Boxing Helena bestaat uit Jan Vork (drum), Sjoerd Gooijer (bas), Karel Klumpers (gitaar), Arjen Aué (gitaar) en Milja de Vendt (zang). Gezamenlijk geven ze de persoonlijke Boxing Helena verhalen een plek in de muzikale wereld!

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn had de formatie Boxing Helena ontdekt tijdens één van de eerste optredens dat de band gaf in de Vorstin in Hilversum (in de zomer van 2015). De band was toen echter niet compleet. Het geluid van dat optreden was niet te vergelijken met het optreden in Podium 107.1. In de uitzending kwam het typische new wave-geluid naar voren, wat de band zo sterk onderscheidt van andere bandjes.
Het bezoek van Boxing Helena werd op een hilarische manier afgetrapt met de promofoto die voor Facebook gemaakt werk. Redactielid José had bokshandschoenen meegenomen, waarmee frontvrouw Milja presentator Maarten een flinke klap mocht verkopen. (Het resultaat zie je op de foto in de grijze balk rechts op deze pagina).
 
Het item met Boxing Helena
Beluister hieronder het hele item met Boxing Helena, inclusief de drie live nummers. In het interview komt onder andere naar voren hoe Milja en Arjen (de grondleggers van de band) elkaar ontmoet hebben en hoe de band zich uitgebreid heeft. Mooie herinneringen aan de optredens tot nu toe komen ook aan bod.

 


30 januari

2016


Op deze datum was Boxing Helena te gast in ons programma. De nummers "Goodbye stranger", "Inside" en "Into tine" werden live gespeeld.
 

Meer Boxing Helena?
Volg de band op Facebook!
Tekst: februari 2016
Bron: Boxing Helena en aflevering 314 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen en Patrick Schalkwijk - RPL FM