Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Bovenste Knoopje Open
Bovenste Knoopje Open bestaat uit de twee boezemvrienden Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp. Zij maken kleinkunstvoorstellingen en muziek. Eerder stonden zij op festivals als Broadway (Texel), Havenwerk (Deventer), Stukafest Utrecht en Nijmegen, KAFT (Twente) en het Stadsfestival (Zwolle). Met hun band stonden ze o.a. in het voorprogramma van Lucky Fonz III, voor wie Sjoerd en Job een speciaal nummer geschreven hebben. In het voorjaar van 2016 deed het duo mee aan 'De beste Singer-Songwriter van Utrecht'. In dezelfde periode kwam hun nieuwe EP uit met de titel 'Spelen'. Momenteel werkt Bovenste Knoopje Open aan een nieuwe theatervoorstelling, waarmee ze in het najaar op de planken hopen te komen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Sjoerd en Job bezochten Podium 107.1 in een weekend waarin ze erg druk waren. Voor hun optreden in de RPL studio's waren ze in Utrecht geweest, waar ze tijdens een appeltaartconcert in Café Hofman hadden opgetreden. Na het optreden in de RPL studio's zouden ze naar Gent gaan om te werken aan hun nieuwe theaterprogramma.
Het duo ging op een leuke manier mee in de gezelligheid van het knotsgekke team van Podium 107.1. (In de linkerbalk van deze pagina zie je een foto van technicus Chris van Leeuwen met Bovenste Knoopje Open). Ook had het duo contact met Little Giant, die voor hen op het podium stond. Kort geleden deelden ze ook al het podium met hem tijdens deelname aan de 'Beste Singer-Songwriter van Utrecht'.
 
Het item met Bovenste Knoopje Open
Beluister hieronder het hele item met Bovenste Knoopje Open, inclusief de drie live nummers. In het interview wordt uitgebreid gesproken over de vriendschap van Sjoerd en Job, die elkaar al sinds groep 2 kennen. Hun eerste herinnering aan elkaar komt op een leuke manier aan bod. Verder komen o.a. de EP 'Spelen' aan bod en de ludieke tours die Sjoerd en Job samen gemaakt hebben door Maastricht en Middelburg.


 

 


30 juli

2016


Op deze datum was Bovenste Knoopje Open te gast in ons programma. De nummers "Goedemorgen God", "Spelen" en "In de wind" werden live gespeeld.

Meer Sjoerd en Job?
Volg Bovenste Knoopje Open op Facebook of klik hier om naar de website van het duo te gaan!

Bron: Bovenste Knoopje Open en aflevering 338 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen
Foto's: Dave Hammelburg
RPL FM