Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Body & Soul                               
Body & Soul - dat doet denken aan het evenwicht van lichaam en geest, de balans van verstand en gevoel en de harmonie van het sterke en het zwakke. Ook in de muziek is dit soort evenwichtigheid aan de orde - en zeker als het om een duobezetting gaat. Niet voor niets hebben de Enschedese zanger Mark Stouwdam en de oorspronkelijk uit Duitsland afkomstige gitarist Peter Schilmöller daarom “Body & Soul” als naam voor hun duo gekozen. Het is niet alleen, dat zij elkaar tijdens hun studie op het Conservatorium Enschede hebben leren kennen en zij daardoor echte “soulmates” zijn geworden - het is ook de pure, kale en gevoelige klank van een duo, die hen in het bijzonder uitdaagt.  Het duo heeft een aantal jaren bekende nummers uit de Pop muziek, de kleinkunst en de jazz gespeeld. Ze zijn daarna begonnen met het schrijven van eigen nummers, wat uitmondde in hun debuut-EP met de titel “That is what we do” (Twenty-Two Records 2016). Op dit mini album hebben gerenommeerde gastmuzikanten meegespeeld die met hun muzikale bijdrage de nummers compleet hebben gemaakt.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn had Body & Soul ontdekt via hun recente inschrijving voor de Popronde. Het duo maakte een reis van twee uur van Enschede naar Woerden om te kunnen optreden in Podium 107.1. De muziek van Mark en Peter sloeg aan: luisteraars lieten enthousiast via de e-mail weten dat ze niet stil konden blijven zitten bij de muziek. Ook Maarten noemde de muziek 'perfect voor de lente'. Het optreden begon al direct met een bijzonder nummer, namelijk het liedje 'Childhood days'. De basis van de songtekst van dit nummer was een zelfgeschreven tekst van het negenjarige neefje van Mark. Na hun optreden bleven Mark en Peter in de studio om het optreden van Lang & Gelukkig mee te maken.
 
Het item met Body & Soul
Beluister hieronder het hele item met Body & Soul, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertellen Mark en Peter over hun eerste kennismaking met elkaar. Het duo geeft aan dat ze 'muzikale soulmates' zijn, maar hoe merk je zoiets? Het debuut-EP 'This is what we do' komt uitgebreid ter sprake, evenals de plannen voor een opvolger. Mark vertelt verder over zijn bezigheden naast Body & Soul. Peter vertelt over zijn Duitse roots. In hoeverre voelt hij zich nog verbonden met Duitsland en welke verschillen ziet hij tussen Nederland en Duitsland als het gaat om de muziekcultuur?


31 maart
 
2018

Op deze datum was Body & Soul te gast in ons programma. De nummers "Childhood days", "Head held high" en "No turning back" werden live gespeeld.
 

Meer Body & Soul?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!
 

 
Tekst: maart 2018
Bron: Body & Soul en aflevering 420 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg.
Techniek: Yannick Croiset, Marco van der Meer & Tijmen Gol
RPL FM