Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Bob Adels
Bob Adels kom uit Heiloo. Hij is bekend als frontman van de metalformatie 'Instrumental Disorder'. Hij probeert met zijn ruige live-performance de punkgedachte levend te houden, terwijl invloeden van oude volkszangers nooit ver weg lijken te zijn: denk aan Ramses Shaffy, Armand, Gainsbourg. Bob zegt waar het op staat, en kan soms fel uit de hoek komen met confronterende teksten over zelfreflectie, relatieproblemen en Westerse hypocrisie. Met zijn zowel Nederlands- als Engelstalige oeuvre kan Bob vanuit een gevoelige ballad overslaan in een uiting van pure frustratie. Intens, meeslepend en pijnlijk. In 2016 verscheen Bob's eerste solo-EP met Nederlandstalige nummers. Qua taal heeft hij geen voorkeur: hij vertolkt zowel Engelstalige als Nederlandstalige nummers met plezier.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Bob had al wat ervaring op het gebied van radio-optredens, maar op 29 oktober bracht hij voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. Bob had drie Nederlandstalige nummers genoemd die hij graag wilde spelen, maar de dagen voor zijn optreden was hij voortdurend met een nieuw Engelstalig nummer bezig. Op het laatste moment werd dit kersverse nummer aan de setlist toegevoegd.
Tijdens het spelen van het eerste nummer 'Alles kapot' brak de snaar van Bob's gitaar. Toepasselijker dan bij het nummer 'Alles kapot' kon eigenlijk niet! Thijs Vroegop (Tim Dawn) die in het tweede uur zou optreden, was zo aardig om zijn reservegitaar aan Bob uit te lenen.
Tijdens het interview deed Bob op een humoristische wijze zijn moeder na. Een luisteraar van het programma vond dit zo leuk, dat hij per mail vroeg of Bob dit nog eens wilde doen. Zo gezegd zo gedaan!

 
Het item met Bob
Beluister hieronder het hele item met Bob Adels, inclusief de drie live nummers. In het interview wordt afgetrapt met Bob's eerste muzikale herinnering: de muziek van de Smurfen! Verder vertelt Bob over zijn band 'Instrumental Disorder', zijn podiumskills en zijn Nederlandstalige teksten. 

29 oktober

2016


Op deze datum was Bob Adels te gast in ons programma. De nummers "Alles kapot", "Alle mensen zijn best grappig als je ze niet serieus neemt" en "Sin for a sin" werden live gespeeld.
 

Meer Bob?
Volg hem op Facebook!

Tekst: oktober 2016
Bron: Bob Adels en aflevering 349 van Podium 107.1
Techniek: Dave Hammelburg
RPL FM