Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Bo                                            
De van oorsprong Cambodjaanse singer-songwriter Bo schrijft pure songs vanuit haar hart. Door haar recente samenwerking met de ervaren jazz-muzikant/producer Herman Voigt maken haar muziek en zang een diepgaande ontwikkeling door. Zij laat zich graag inspireren door onder andere Lizz Wright en Gregory Porter. Wat zij graag wil uitdragen is haar ervaring van de schoonheid van de muziek die kleurrijk is en alsmaar in beweging blijft. Bo maakt muziek op gitaar en op piano.
Naast de muziek is Bo op vele manieren actief. Zo heeft ze de stichting 'De tuin van de mangoboom' opgericht, waarmee ze getraumatiseerde kinderen helpt om hun creativiteit te ontwikkeling.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Een muzikant had Bo bij programmamaker Maarten Verduijn getipt. Bo trad tot nu toe nog niet veel naar buiten met haar muziek, maar daar was nu verandering in gekomen. Op een koude winterdag ging ze met de trein van Breda naar Woerden om voor het eerst een radio-optreden te geven. Voor de uitzending trok ze zich terug in een aparte studio om rustig in te spelen en te aarden in de studio. Ze warmde zich aan de kopjes thee die de leden van de redactie haar brachten. Tijdens de uitzending waren de aanwezigen in de studio onder de indruk van haar bijzondere stem. Na haar optreden bleef Bo in de studio om het optreden van de band RiverStone mee te maken.
 
Het item met Bo
Beluister hieronder het hele item met Bo, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Bo over haar Cambodjaanse roots. In hoeverre speelt deze achtergrond een rol in haar dagelijks leven? Vervolgens vertelt ze uitgebreid over haar recente muzikale ontwikkelingen. Hoe is het voor Bo om tijd in de opnamestudio door te brengen en welke invloed heeft muzikant Herman Voigt in de dingen die ze doet? Ook vertelt ze kort over haar werk als psychologe en over de manier waarop haar ervaringen in het werk terugkomen in de muziek. Tenslotte komt Bo's project 'De tuin van de mangoboom' kort ter sprake.
 


3 maart
 2018

Op deze datum was Bo te gast in ons programma. De nummers "The moon is waiting", "Reassure you" en "Old oak tree" werden live gespeeld.
 

Meer Bo?
Volg haar op Facebook!
Tekst: maart 2018
Bron: Bo en aflevering 416 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM