Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Biyan Aras
Biyan Aras is een singer-songwriter uit Utrecht. Op 6-jarige leeftijd werd Biyan door zijn moeder gestimuleerd om iets met muziek te gaan doen. Hij koos er op dat moment voor om piano te gaan spelen. Een aantal jaar later maakte Biyan kennis met de gitaar en begon hij zich steeds meer te richten op dat instrument. Ook begon hij eigen nummers te schrijven in het Engels én het Nederlands.
Biyan is nog nauwelijks professioneel bezig geweest met het maken van muziek. Het jaar 2016 zou in dat opzicht weleens een kantelpunt kunnen zijn: door zijn deelname aan 'Giels Talentenjacht' werden de spotlights ineens op hem gericht. Biyan werd opgemerkt door Giel Beelen, waarna hij mocht komen spelen in de ochtendshow van 3FM.
Biyan heeft een unieke sound en weet te verrassen doordat zijn Engelstalige en Nederlandstalige nummers totaal van stijl
verschillen. De vrienden van Biyan hebben hevige discussies over de vraag of hij verder moet gaan in het Engels of in het Nederlands! Momenteel studeert Biyan 'Kunstmatige Intelligentie' aan de Universiteit Utrecht.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Biyan maakte een relaxte indruk tijdens zijn bezoek aan de RPL studio's. Hij leek te genieten van alle muzikale avonturen die sinds zijn deelname aan 'Giels Talentenjacht' op zijn pad komen. Het team van Podium 107.1 omschreef zijn optreden na de uitzending als 'verrassend'. Zijn stijl is net even iets anders dan de gemiddelde singer-songwriters met gitaar. Met name zijn Nederlandstalige nummer 'Meisje van m'n dromen' werd hoog gewaardeerd. Biyan schreef een positief stukje in het gastenboek van Podium 107.1. Wanneer zal hij terugkeren voor een tweede optreden?
 
Het item met Biyan
Beluister hieronder het hele item met Biyan, inclusief de drie live nummers. In het interview vertelt Biyan onder andere hoe hij met muziek in aanraking is gekomen. Daarnaast komen zijn ervaringen met 'Giels Talentenjacht' uitgebreid ter sprake. Tenslotte stelt programmamaker Maarten Verduijn een cruciale vraag: zou Biyan een carrière in zijn werkveld Kunstmatige Intelligentie opzij zetten voor de muziek?

 


14 mei

2016


Op deze datum was Biyan te gast in ons programma. De nummers "Break Free", "Freedom" en "Meisje van m'n dromen" werden live gespeeld.

Meer Biyan?
Volg Biyan op Facebook!

Tekst: mei 2016
Foto's: Dave Hammelburg
Bron: Biyan Aras en aflevering 328 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset en Rens van Bemmel - RPL FM