Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Bender                              
Bender is een vierkoppige band die bestaat uit Bert Vissers, Tom Bak, Jos Caspers en Rodney Calis. De band bestormt de podia en festivals in het hele land met een gevarieerd programma met Nederlandstalige chansons. Liedjes die raken en ontroeren, liedjes ook vol vrolijkheid en levenslust. In 2012 debuteerde Bender met het album 'Voor het te laat is', dat geproduceerd is door de Italiaanse producer Tenedle. De cd werd na de presentatie in theater De Luifel in Heemstede enthousiast ontvangen door media en publiek. Vervolgens verscheen in 2014 de single 'Wonder', wat door BNN/VARA werd uitgeroepen tot het meest intelligente voetballiedje van 2014. Op het nummer is ook voetbalverslaggever Evert ten Napel te horen. In 2016 verscheen het tweede album 'Broos', geproduceerd door Mattie Poels. Na de release tourde Bender met het gelijknamige liedjesprogramma door Nederland.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Bert Vissers en Tom Bak kwamen langs als afvaardiging van de vierkoppige band Bender. De heren waren geen onbekenden voor het team van Podium 107.1. In 2012, 2013 en 2014 had de band al eens eerder een bezoek gebracht aan het programma. Bert en Tom lieten drie kleine, indrukwekkende liedjes horen op gitaar. Na de uitzending vroeg programmamaker Maarten Verduijn of het duo nog het nummer 'Van Lieverlee' wilde spelen voor de collega's in de studio. Een aantal mensen hadden namelijk bijzondere herinneringen aan deze plaat. Bert en Tom complimenteerde het team van Podium 107.1 voor de warme ontvangst, het interview en de gezelligheid. In het gastenboek gaven ze aan dat ze nog eens terug hopen te komen met de hele band.
 
Het item met Bender
Beluister hieronder het item met Bender, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview komen zowel Bert als Tom aan het woord. Het tweetal vertelt uitgebreid over de start van hun samenwerking in 2010, de veranderingen binnen Bender door de komst van nieuwe bandleden en over hun albums 'Voor het te laat is' en 'Broos'. In het laatste gedeelte van het interview stelt programmamaker Maarten Verduijn een aantal vragen aan Bert naar aanleiding van een artikel dat hij geschreven heeft in het dagblad Trouw. In dit artikel geeft Bert zijn mening over het Nederlandse medialandschap en de plek de beperkte ruimte die er gegeven wordt aan andere genres dan hitparademuziek. Maarten sluit het gesprek af met een uitdaging: zou Bert voor het publiek van Podium 107.1 een lijst willen opstellen met artiesten die volgens hem écht gehoord moeten worden? Beluister het item om te horen hoe hij hierop reageert.


 

9 december
 2017

Op deze datum was Bender te gast in ons programma. De nummers "Zo mooi", "Tante" en "Titelloos" werden live gespeeld.

 

Meer Bender?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

  


 
Tekst: december 2017
Bron: Bender en aflevering 404 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen & Tijmen Gol - RPL FM