Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
BATCRAB                        
In oktober 2011 wordt de Haagse pop/rockband BATCRAB, met Cheryl Mostert als zangeres in de gelederen, opgericht. In april 2012 weet de band hun eerste talentenjacht waaraan zij meedoen, DorpsGotTalent, te winnen. Vele optredens, zowel op festivals als andere locaties, volgen.
Voornamelijk covers spelend, besluit de band in de Palmwood Studio in Zoetermeer hun eerste eigen nummer Blindfolded als demo op te nemen. Dit nummer wordt direct door diverse lokale en regionale radiozenders opgepikt en wordt nog steeds regelmatig gedraaid. In 2016 belandt deze versie van Blindfolded zelfs op de 25e plaats van de Haagse 100 (Den Haag FM). Ook in 2016 wordt BATCRAB uitgenodigd om op 5 november te komen optreden in het tv-programma UTOPIA (SBS6). Voorafgaand aan dit optreden repeteert de band op 27 oktober in dit programma akoestisch vijf nummers samen met de Utopianen. Zeer positieve reacties van de kijkers/volgers vallen de band hierbij ten deel. De band zou daarna nog vaker in Utopia optreden. In 2017 wordt Ronald Verkolf de nieuwe vaste bassist van BATCRAB. De single versie van Blindfolded beleeft zijn debuut bij Parkroad Café (RTV West). Begin 2018 worden, in verband met de uit te komen EP, diverse eigen nummers opgenomen, opnieuw met producer Serge Naberman. De releaseparty van hun EP met eigen nummers vindt op 29 juni plaats bij DG Sound in Zevenhuizen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In november 2016 was BATCRAB al eens eerder te gast in Podium 107.1. Ze gaven toen een akoestisch optreden. Dit keer gingen alle stoppen los en speelde de band volledig versterkt! Bandmanager Laurens vertelde dat hij het vorige bezoek aan de RPL-studio's als een warm bad had ervaren. Ook dit keer had de band het goed naar de zin. Zangeres Cheryl schreef in het gastenboek: 'Beste Maarten & Crew, dank voor de uitnodiging en de gastvrijheid! We vonden het weer superleuk en gezellig om te komen spelen'. Met manager Laurens werd afgestemd dat het volgende optreden van BATCRAB in Podium 107.1 de volgende keer minder lang op zich moet laten wachten.
 
Het item met BATCRAB
Beluister hieronder het hele item met BATCRAB inclusief de drie live nummers. Het item wordt afgetrapt met woorden van manager Laurens. Hij stelt alle bandleden voor aan de luisteraars! Vervolgens vertelde de band over de oorsprong van de naam 'BATCRAB' en over het ontstaan van de band. De single 'Blindfolded', de bijbehorende clip en de gelijknamige EP kwamen uitgebreid ter sprake. Aan het einde vertelde zangeres Cheryl over de nieuwe look die ze zich kort geleden heeft aangemeten: voor de Stichting Haarwensen heeft ze haar gedoneerd voor een kind.

 


9 maart 2019

Op deze datum was BATCRAB te gast in ons programma. De nummers "About me", "Blindfolded" en "Take a bow" werden live gespeeld.
 

Meer BATCRAB?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!


 

Tekst: maart 2019
Bron: BATCRAB en aflevering 465 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn 
Techniek: Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer en Chris van Leeuwen - RPL FM