Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
BATCRAB
In oktober 2011 wordt de Haagse pop/rockband BATCRAB, met Cheryl Mostert als zangeres in de gelederen, opgericht. In april 2012 weet de band hun eerste talentenjacht waaraan zij meedoen, DorpsGotTalent, te winnen. Vele optredens, zowel op festivals als andere locaties, volgen.
Voornamelijk covers spelend, besluit de band in de Palmwood Studio in Zoetermeer hun eerste eigen nummer Blindfolded als demo op te nemen. Dit nummer wordt direct door diverse lokale en regionale radiozenders, opgepikt en wordt nog steeds regelmatig gedraaid. In 2016 belandt deze versie van Blindfolded zelfs op de 25e plaats van de Haagse 100 (Den Haag FM) en nestelt zich daarmee tussen bekende nummers van artiesten als Golden Earring, Di-rect en Anouk.
In hetzelfde jaar gaat BATCRAB onder leiding van Serge Naberman (gitarist van o.a. Najib Amhali, Rebelstar en bekend van zijn samenwerking met artiesten als o.a. George Baker, Hans Vermeulen, Golden Earring) de studio in om hun eerste officiŽle single op te nemen.
Ook in 2016 wordt BATCRAB uitgenodigd om op 5 november te komen optreden in het tv-programma UTOPIA (SBS6/Talpa). Voorafgaand aan dit optreden repeteert de band op 27 oktober in dit programma akoestisch vijf nummers samen met de Utopianen.  Zeer positieve reacties van de kijkers/volgers vallen de band hierbij ten deel.  
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het bezoek van BATCRAB zorgde voor een gezellige sfeer in de RPL-studio's. Programmamaker Maarten Verduijn gaf aan dat hij nog nooit zo'n ontspannen band had meegemaakt. De bandleden waren zeer professioneel bezig met muziek maken, maar maakten vooral ook veel plezier met elkaar. Van arrogantie was totaal geen sprake. Bandmanager Laurens Jansen ('bandpapa') werd in het zonnetje gezet door de band. Hij is duidelijk belangrijk voor hen en Laurens was duidelijk trots op zijn bandkinderen. Na de uitzending schreef hij lovende woorden voor Podium 107.1 in het gastenboek: 'ook al ben ik hier nog niet eerder geweest, het bezoek aan dit programma voelde als thuiskomen'.
 
Het item met BATCRAB
Beluister hieronder het hele item met BATCRAB inclusief de drie live nummers. In het interview trapt zangeres Cheryl af door de bandleden stuk voor stuk voor te stellen. Verder wordt er gesproken over de oprichting van de band, over de feestelijke manier waarop hun vijfjarig jubileum werd gevierd, over de single 'Blindfolded' en het bezoek aan SBS-programma Utopia. 

19 november

2016


Op deze datum was BATCRAB te gast in ons programma. De nummers "Blindfolded", "Make me wanna die" en "Take a bow" werden live gespeeld.
 

Meer BATCRAB?
Volg de band op Facebook!
 

Tekst: november 2016
Bron: BATCRAB en aflevering 352 van Podium 107.1 - Onderste foto (gemaakt voor de uitzending): Dave Hammelburg -  Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - RPL FM