Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Bas Mulder                                  
Bas Mulder is al lange tijd bezig met het maken van muziek. Het duurde echter iets langer voordat de teksten en melodien elkaar vonden om liedjes te vormen. Stap voor stap ontwikkelde hij zijn eigen sound met invloeden van folk, blues en rock. Dit resulteerde in een repertoire vol luisterliedjes gebaseerd op persoonlijke ervaringen. In 2018 bracht hij twee singles uit op Spotify, genaamd 'To be human' en 'Four minutes'. Op de singles wordt hij ondersteund door een aantal andere muzikanten, waaronder een vriendin uit een vorige band die backing vocals verzorgd. Zijn ontwikkeling gaat echter verder en Bas blijft schrijven aan nieuw materiaal. Hij schuwt de podia niet. In het verleden deed hij mee aan meerdere muziekwedstrijden en hij geeft regelmatig huiskamerconcerten.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Bas bracht een bezoek aan de RPL-studio's op een hete, tropische dag. Hij had zijn vriendin meegenomen: zijn meest trouwe fan die bijna nog nooit een optreden van hem gemist had. Een uur voor het optreden werd Bas enthousiast ontvangen met ijs en koffie als voorbereiding op een fotoshoot en een soundcheck. Vanwege de hitte bracht Bas de meeste tijd rondom het optreden buiten door met het team van Podium 107.1. Er werd door luisteraars positief gereageerd op het optreden. En luisteraar prees Bas om zijn stemgeluid en ze vroeg hem naar zijn ervaringen bij huiskamerconcerten.
 
Het item met Bas
Beluister hieronder het hele item met Bas Mulder, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview gaat Bas met programmamaker Maarten Verduijn terug naar het verleden. Hij vertelt over zijn oudste muzikale herinneringen en over de muziek die hem het meeste aansprak toen hij zestien jaar was. Vervolgens vertelt hij over de wijze waarop hij heeft geleerd om gitaar te spelen. Ook vertelt hij over de twee singles die hij in 2018 heeft uitgebracht. Op welke van de twee is Bas het meest trots? Zijn de singles nog representatief voor waar Bas nu voor staat als muzikant? Verder komen talentenjachten en huiskamerconcerten ter sprake. Bas vertelt hoe hij het vindt om feedback te krijgen van anderen. Er wordt afgesloten met een moeilijke vraag: welke wens heeft Bas nog ten aanzien van zijn muzikale carrire? Beluister het item terug om de antwoorden op deze moeilijke vragen te horen!
 


27 juli
2019

Op deze datum was Bas Mulder te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Alcohol & Cigarettes', 'Greet the sky' en 'Sleepless nights'.
 

Meer Bas?
Volg hem op Facebook!Tekst: juli 2019
Bron: Bas Mulder en aflevering 485 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen