Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
BartenofCornelis                 
BartenofCornelis spoelde in de vorige eeuw aan bij de vuurtoren van Scheveningen. Hij heeeft iets met water en zand, zee en wind, maar ook met met taal en muziek. Die combinatie leidt regelmatig tot gedichten, liedjes en verhalen. Hij noemt zichzelf een TroubaDichter. Lange tijd scoorde hij hoge ogen op bekende cabaret- en kleinkunstfestivals. Jarenlang was hij te horen op de Groningse radio, waar hij columns in liedvorm ten gehore bracht. Tegenwoordig speelt en zingt hij waar het maar kan: open podia, events en huiskamerconcerten. Hij beweegt zich in de richting van kleine theaters, waar hij een avondvullend repertoire brengt. In 2018 publiceerde hij zijn vierde poëziebundel met de titel Voortschrijnend inzicht. Na die tijd tourde hij door het land met de podiumtour 'Try Oud. Want het leven is te kort voor slechte wijn'. De voorstelling gaat onder andere over de kunst en de bijwerkingen van het onvermijdelijke ouder worden. Schurend met een glimlach. In 2019 bracht hij een EP uit met liedjes uit deze tour. Sinds kort is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan: BartenofCornelis werken samen met een pianist.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
De avond voor zijn bezoek aan Podium 107.1 stond BartenofCornelis nog op het podium van de Theaterbakkerhey om zijn gloednieuwe EP te presenteren aan het publiek. Nog geen 24 uur later arriveerde hij met een exemplaar van zijn EP en een dichtbundel bij de RPL studio in Woerden. Hij gaf een intiem optreden waarbij hij van tevoren goed nadacht over de nummers die hij wilde spelen. Hij werd geholpen door een luisteraar, die een verzoekje doorgaf. Tijdens het bezoek aan Woerden kwam Bart in contact met de muzikanten Caya van Toorn en André van Toorn. Hij bleef geïnteresseerd luisteren naar het optreden van Caya, die het één en ander met elkaar gemeen bleken te hebben. Beiden zijn Neerlandicus! Aan het einde gaf Bart aan dat hij graag nog eens terugkomt met zijn nieuwe pianist.
 
Het item met BartenofCornelis
Beluister hieronder het hele item met BartenofCornelis, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item neemt programmamaker Maarten Verduijn zijn gast mee naar het verre verleden: hoe was BartenofCornelis als kleine jongen, toen hij opgroeide in Scheveningen? Vervolgens wordt uitgebreid gesproken over zijn meest recente project 'Try Oud'. Er worden een aantal persoonlijke vragen gesteld: hoe vindt Bart het zelf om ouder te worden? En bestaat er volgens hem zoiets als de ideale leeftijd? Ook wordt er aandacht besteed aan de theatershows en aan de nieuwe samenwerking met een pianist. Wie is deze pianist en waarom klikt het zo goed? Tenslotte treedt Bart in zijn rol als organisator van 'Kleintje Kunst op Vrijdag' en vertelt hij over dit bijzondere evenement.
 


7 september
2019

Op deze datum waren BartenofCornelis te gast in ons programma. De nummers "Rollator Blues", "Linne" en "Grand Cru '84" werden live gespeeld.
 

Meer BartenofCornelis?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!
 
 
 

Tekst: september 2019
Bron: BartenofCornelis en aflevering 489 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk