Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
BartenofCornelis                 
BartenofCornelis (het éénmansduo van Bart van der Harst) spoelden aan op het strand van Scheveningen. In 1954, na een niet te stuiten combinatie van springtij (vader) en verzwakte dijkbewaking (moeder). Na enkele jaren intensieve celdeling, waarbij de scheiding van beide hersenhelften zich stilweg aandiende, ontdekten zij gitaar, muziek en taal. Met dat gereedschap wieberden BartenofCornelis met diverse cabareteske gezelschappen langs de podia, en enkele festivals (jaren ’70 – ’80). Dat bleef op die momenten niet ongemerkt. Maar zoals vele veelbelovende potentials vervaagden de ambities in de mist van de voortgaande historie. Alles heeft z’n tijd. Zoals het besluit om met wat liedjes, gedichten en verhaaltjes deel te nemen aan het eerste huiskamer-van-de-stad festival in Gouda, 2013. De warme reacties van een select publiek (28 personen) en de wederzijdse zelf-ontdekking troffen de gevoelige snaar bij BartenofCornelis. Het verhaal is nog niet af, vinden TroubaDichter BartenofCornelis…
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Bart kwam vanuit zijn woonplaats Gouda naar Woerden rijden om een bezoek te brengen aan Podium 107.1. Toen hij bij de studio arriveerde, botste hij op de parkeerplaats tegen een groepje mensen aan. Dit bleek een deel van het team van Podium 107.1 te zijn, dat een nieuwe auto van een collega stond te bewonderen. De verrassende ontmoeting zette de toon voor gezellig contact. Bart liep mee naar de studio, waar een kop koffie op hem stond te wachten. De dichter/muzikant kwam op een bijzonder moment: twee dagen eerder had hij een dichtersprijs gewonnen in zijn woonplaats. Na afloop bleef Bart in de studio om het optreden van Anke Timmer mee te maken. Hij prees de makers van Podium 107.1 voor hun activiteiten en hij motiveerde ze om er vooral niet mee te stoppen!
 
Het item met BartenofCornelis
Beluister hieronder het hele item met BartenofCornelis, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview komt de jeugd van Bart in Scheveningen uitgebreid aan bod. Hoe kijkt hij terug op zijn jeugd en in hoeverre speelde de muziek voor hem toen al een rol? Vervolgens komen zijn activiteiten in Groningen aan bod, de stad waar hij ging wonen in zijn studententijd. Bart vertelt ook over zijn programma 'Try Oud: het leven is te kort voor slechte wijn'. Tenslotte vraagt programmamaker Maarten Verduijn aan hem hoe het is om een kersverse opa te zijn. De laatste vraag is een moeilijke: welk liedje zou Bart aan zijn kleindochter willen meegeven?
 

 


19 mei
2018

Op deze datum waren BartenofCornelis te gast in ons programma. De nummers "Schevingen", "Grancru 84" en "Try OUD" werden live gespeeld.
 

Meer BartenofCornelis?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!
 
 


Tekst: mei 2018
Bron: BartenofCornelis en aflevering 427 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg - Techniek: Tijmen Gol, Patrick Schalkwijk & Marco van der Meer - RPL FM