Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Banty Holler                      
Banty Holler biedt eersteklas Honky Tonk Americana en brengt met zijnboeiende live show een eerbetoon aan klassieke country, blues en rock n ‘roll. Zanger en gitarist Neile H. Coe III (de echte naam van Banty Holler) verruilde als tiener Chicago voor een avontuurlijk leven in Europa. Hij was achtereenvolgens bordenwasser, kelner, callcenteragent, verkoper en gaf les in Rimini, Dublin, Stockholm en Wroclaw. Uiteindelijk settelde hij in Den Haag, wat zijn thuisbasis is waar vanuit hij zijn muziek met de wereld deelt. Banty Holler speelde op festivals als Jazz in de Gracht, 200 By the Sea, Storks in Stores, Gluren bij de Buren en Huiskamer van de Stad. Hij was te gast bij een keur aan radiostations zoals Undercover, Country Stew, Landslide, Country Behind the Dykes, Red Rooster, Meerradio, Taste of Music en Gonzo’s Return van Jan Donkers.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Neile kwam rechtstreeks uit zijn woonplaats Den Haag om een bezoek te brengen aan Podium 107.1. Bij aankomst werd hij direct onderworpen aan een kleine fotoshoot met de huisfotograaf. Hij kwam in contact met muzikant Vincent van Hessen, die in dezelfde uitzending zou optreden. De twee muzikanten bleken beiden in Amerika te hebben gewoond en ook daarnaast veel overeenkomsten met elkaar te hebben. Vincent bleef in het publiek tijdens het optreden van Neile en hij maakte mooie filmopnames. Aan het einde schreef Neile positieve woorden in het gastenboek van Podium 107.1.
 
Het item met Banty Holler
Beluister hieronder het hele item met Banty Holler, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Neile over de herkomst van de naam 'Banty Holler'. Ook vertelt hij over zijn jeugd in Chicago en de verhuizing naar Nederland. Kon Neile makkelijk wennen in Nederland en maakte hij gemakkelijk nieuwe vrienden? Vervolgens komen de eigen nummers van Neile ter sprake, die hij samen met Matthijs Spek heeft geschreven. Neile vertelt eerlijk hoe hij tegen de Nederlandse live-scene aankijkt, waar hij voornamelijk positieve ervaringen mee heeft. Aan het einde vraagt programmamaker Maarten Verduijn wat Neile zou doen als hij weer één dag in Chicago mocht doorbrengen. Luister naar het mooie antwoord!
 


6 juli
2019

Op deze datum was Banty Holler te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'I'm so lonesome I could cry', 'Rock, salt & nails' en 'Swing on by'.
 

Meer Banty?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!Tekst: juli 2019
Bron: Banty Holler en aflevering 482 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen