Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
April in Control
Het eigen pop/rock werk van April In Control is een smeltkroes van melodieuze vocalen, (bas)gitaarriffs en veelzijdig akkoordenwerk. Drummer Tim Felten, zanger/bassist Benjamin Verduyn en zanger/gitarist Erwin Jochems laten hun passie voor muziek duidelijk horen in intense tracks om jezelf in te verzuipen en tracks die je laten meedrijven op hun uptempo groove. De songs worden steeds vaker kracht bijgezet door het bijzondere gitaarwerk van Rob Wassenburg.
De band heeft in verschillende settings opgetreden, zoals het Straatmuzikantenfestival in Alphen. Ook deed April in Control mee aan diverse bandwedstrijden, zoals 'Battle of the Bands' in Hazerswoude. Ook in Woerden is de formatie geen onbekende.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
De band werd voor de uitzending opgewacht met oliebollen en appelflappen. De mannen waren getuige van de grappige sfeer bij het team van Podium 107.1. Tijdens de soundcheck kon de band het niet laten om even te gaan kijken bij het optreden van Marit Trienekens, die op dat moment haar optreden gaf op de singer-songwriterstage. Het viertal was erg van haar onder de indruk.
Toen de band zelf aan de beurt was, spatte de energie er vanaf. Programmamaker Maarten Verduijn verraste leadzanger Erwin Jochems met een fragment uit het verre verleden: hij liet hem een geluidsopname horen van een solo-optreden dat Erwin in 2006 had gegeven tijdens een singer-songwriterwedstrijd. Maarten had dit fragment gevonden in zijn archief. Het fragment zorgde voor hilariteit: Erwin kon zich niets meer herinneren van dit optreden. 
 
Het item met April in Control
Beluister hieronder het hele item met April in Control, inclusief de drie live nummers. In het interview komt het ontstaan van de band ter sprake. Ook komt aan de orde wat de band tot nu toe als de grote hoogtepunten ziet. Maarten is tijdens het interview niet altijd even aardig. Hij noemt de bandleden narcisten... wil je weten waarom dat is? Klik hieronder om het antwoord te krijgen!

 

 


8 oktober

2016


Op deze datum was April in Control te gast in ons programma. De nummers "You were there", "Next year" en "Where nobody knows me" werden live gespeeld.
 

Meer April in Control?
Volg de band op Facebook!

 

Tekst: oktober 2016
Bron: April in Control en aflevering 346 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg -
Techniek: Yannick Croiset
RPL FM