Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Weekgasten Agenda Gespot Colofon
Anne van Damme
Anne van Damme is een jonge singer-songwriter uit Zeeuws-Vlaanderen. Deze afgestudeerde studente Songwriting aan de Rockacademie in Tilburg weet te raken met haar gevoelige liedjes en warme stem. Ze schrijft popliedjes die goed in het gehoor liggen, maar die wel een eigen draai hebben. Zichzelf begeleidend op gitaar vertelt Anne met eerlijke teksten haar verhaal aan de luisteraar.

Anne schrijft over de mensen om haar heen, de dingen die ze ziet en de situaties die ze meemaakt. De noodzaak om haar verhaal te vertellen hoor je terug in haar teksten die diep en gevoelig, maar zeker ook gevat en direct zijn. De muzikale begeleiding ondersteunt haar woorden en geeft ze een extra dimensie. Anne sleept het publiek mee in haar wereld. Ze deelt haar gevoel en laat je niet meer los.
Haar voorliefde voor punkrockbandjes weet ze perfect te combineren met de invloeden van singer-songwriters als Jim Croce, Ed Sheeran en Joni Mitchell. Hierdoor schrijft ze pittige, akoestische popsongs, afgewisseld met kleinere, intieme nummers. Live weet Anne de aandacht vast te houden door haar stabiele performance en haar krachtige, maar breekbare stem.

In de toekomst wil Anne zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met haar muziek. Dit doet ze door veel op te treden, vaak in de omgeving van Tilburg en in de zomer ook op festivals door het land. De Rockacademie showcases in poppodium 013 hebben haar doen verlangen naar meer en deze missie zal ze niet zomaar laten rusten.

Haar debuut EP June is nu verkrijgbaar!
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Anne bracht voor de tweede keer een bezoek aan ons programma. In december 2014 was ze eerder bij ons. Op het moment dat Anne in de studio arriveerde, was de redactie in feeststemming. En van de techniekmannen van Podium 107.1 was geslaagd voor zijn opleiding. De slingers hingen ook voor Anne, die een paar weken eerder haar opleiding aan de Rockacademie had afgesloten. Anne genoot van de feestvreugde en bleef kalm tijdens de soundcheck. Tijdens het optreden viel op hoe Anne in de afgelopen jaren gegroeid is. Met haar prachtige stem en ijzersterke liedjes kreeg ze een hoge waardering van het team van Podium 107.1 en de luisteraars.
 
Het item met Anne
Beluister hieronder het hele item met Anne, inclusief de drie live nummers. In het interview blikt Maarten met Anne terug op haar tijd op de rockacademie. Ook komt de nieuwe EP 'June' uitgebreid aan bod. 
 

 

 


2 juli

2016


Op deze datum was Anne van Damme te gast in ons programma. De nummers "My Heart", "Takes More Time" en "Reconnect" werden live gespeeld.


 

Meer Anne?
Klik hier om naar de website van Anne te gaan of volg haar op Facebook!
Tekst: juli 2016
Bron: Anne van Damme en aflevering 334 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM