Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Anne van Damme                               
Anne van Damme is een jonge singer-songwriter die oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen komt. Deze Rockacademie alumna weet te raken met haar gevoelige liedjes en warme stem. Ze fabriceert frisse popsongs met teksten die enerzijds diep en ontroerend kunnen zijn, maar anderzijds zeker ook gevat en direct. Met haar sprankelende gitaarspel en open uitstraling weet Anne je mee te slepen in haar wereld. Haar voorliefde voor punkrockbandjes weet ze perfect te combineren met de invloeden van singer-songwriters als Jim Croce, Ed Sheeran en Joni Mitchell. Hierdoor schrijft Anne pittige, akoestische popsongs, afgewisseld met kleinere, intieme nummers. Live weet Anne de aandacht vast te houden door haar sterke performance en haar krachtige, maar breekbare stem. De connectie tussen Anne en haar publiek is onmiskenbaar, waardoor haar slotakkoord al menig luisteraar verwonderd heeft achtergelaten. In 2016 werd de debuut EP ‘June’ tot leven gebracht met een releaseshow in Poppodium 013. Het schijfje bevat een bijzondere verzameling van zes liedjes die perfect weergeven hoe variërend en rakend deze songwriter kan schrijven. Verder gooide Anne hoge ogen als Weekwinnaar en Bootcampfinalist bij De Grote Prijs van Nederland en was ze halve finalist bij Art Rocks. De ‘June’ EP is te beluisteren op Spotify, iTunes en Soundcloud. In het najaar van 2018 verschijnt er nieuw werk van Anne.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Toen Anne bij de RPL-studio's arriveerde, kwam ze direct in een chaos terecht. De studio werd ten tijde van haar bezoek namelijk verbouwd. De intieme singer-songwriterstage was echter nog in originele staat, waardoor Anne zonder overlast een mooi optreden kon neerzetten. Ze speelde exclusief een aantal nummers van haar nieuwe EP in de uitzending. Anne bedankte het team van Podium 107.1 met aardige woorden in het gastenboek: 'Dankjewel voor jullie lieve, enthousiaste, knotsgekke ontvangst! Ik vond het een topuitzending, bedankt!'
 
Het item met Anne
Beluister hieronder het hele item met Anne, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt Anne zichzelf voor aan de hand van drie voorwerpen die belangrijk voor haar zijn. Direct daarna vertelt ze over de rol van de band Simple Plan bij het ontstaan van haar passie voor muziek. Vervolgens worden de belangrijkste dingen uit de muzikale carrière van Anne aangestipt: haar studie aan de Rockacademie, de debuut-EP 'June' en de nieuwe EP die eind dit jaar moet gaan verschijnen. Aan het einde brengt programmamaker Maarten Verduijn Anne's plezierige uitingen op de social media ter sprake. Heeft Anne een bepaalde tactiek om zichzelf online te presenteren?
 

 


10 november
2018

Op deze datum was Anne van Damme te gast in ons programma. De nummers "Make me rise", "Waves" en "On and on" werden live gespeeld.
 

MeerAnne?
Volg haar op Facebook of klik hier om naar de website van Anne te gaan!
 

Tekst: november 2018
Bron: Anne van Damme en aflevering 449 van Podium 107.1
Foto's: Anne Nobels Fotografie
Techniek: Tijmen Gol
RPL FM