Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Annette Vogel              
Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar en zong na drie weken het lied "House of New Orleans" onder het Rijksmuseum van Amsterdam. Dit was het begin van haar muzikale carrière. Na de middelbare school reisde zij door Europa als straatmuzikante. Haar muziek werd sterk beinvloed door Engels/ Amerikaanse folk.
In Groningen  richtte zij de band Scarlet op waarvoor zij alle nummers schreef en waarbij zij zowel gitaar als tenorsaxofoon speelde. Deze band viel in het jaar 2000 uiteen toen Annette besloot een punt te zetten achter haar roerige leven als muzikante. Zij verhuisde naar Amsterdam en daar werd zij moeder van twee dochters en werkte zij als groepsleerkracht op een basisschool. Na 12 jaar muzikale stilte besloot ze de muziek weer op te pakken. Zij herschreef haar liedjes om ze als singersongwriter uit te gaan voeren. Sinds de zomer van 2015 is Mario Kaspers de vaste bassist van Annette. Ze vormen een mooi Amsterdams duo met funky folksongs.
Annette’s grote voorbeelden zijn David Byrne (Talking Heads), Creedence Clearwater Revival, Sandy Denny (Fairport Convention), Joan Baez en John Coltrane. Annette studeerde Schoolmuziek en saxofoon aan het Conservatorium in Groningen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Annette is inmiddels een bekende van het programma. Woerden heeft een speciaal plekje in haar hart, omdat ze vroeger in Waarder heeft gewoond en in Woerden naar school ging. Annette nam publiek mee naar de uitzending: familie en vrienden waren aanwezig om haar optreden mee te maken. Dochter Annika was een speciale gast: zij zong het laatste nummer 'Wietse, Wietse' live in de uitzending. Tijdens het interview komt zij ook uitgebreid aan het woord en vertelt ze welke rol muziek in haar leven speelt.
 
Het item met Annette
Beluister hieronder het hele item met Annette Vogel inclusief de drie live nummers. Aan het begin vertelt Annette welke drie dingen de luisteraars van haar moeten weten om een goed beeld van haar te krijgen. Vervolgens komt de zomer van 2017 uitgebreid ter sprake: Annette speelde op straat in Frankrijk en ze organiseerde voor de vierde keer het Schiersong Festival op Schiermonnikoog. Tijdens het item komt een andere liefhebber van het waddeneiland aan het woord: RPL-collega Lambert Reijns. Aan het einde praat programmamaker Maarten Verduijn met Annette's dochter Annika. Zij zingt het laatste nummer 'Wietse Wietse'.
 


7 oktober

2017


Op deze datum was Annette Vogel te gast in ons programma. De nummers "Irish girl in Paris", Wherever you are" en "Wietse Wietse" (met haar dochter Annika de Haan) werden live gespeeld.
 

Meer Annette?
Volg Annette op Facebook en kijk
op www.annettevogel.nl.
Annika, Mario en Annette


Tekst: oktober 2017
Bron: Annette Vogel en aflevering 395 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg -
Techniek: Marco van der Meer &
Chris van Leeuwen - RPL FM