Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Annette Vogel
Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar en zong na drie weken het lied "House of New Orleans" onder het Rijksmuseum van Amsterdam. Dit was het begin van haar muzikale carrière. Na de middelbare school reisde zij door Europa als straatmuzikante. Haar muziek werd sterk beinvloed door Engels/ Amerikaanse folk.
In Groningen  richtte zij de band Scarlet op waarvoor zij alle nummers schreef en waarbij zij zowel gitaar als tenorsaxofoon speelde. Deze band viel in het jaar 2000 uiteen toen Annette besloot een punt te zetten achter haar roerige leven als muzikante. Zij verhuisde naar Amsterdam en daar werd zij moeder van twee dochters en werkte zij als groepsleerkracht op een basisschool. Na 12 jaar muzikale stilte besloot Annette de muziek weer op te pakken. Zij herschreef haar liedjes om ze als singersongwriter uit te gaan voeren. Inmiddels wordt zij begeleid door verschillende muzikanten wat resulteert in een unieke eigenzinnige stijl.
Annette’s grote voorbeelden zijn David Byrne (Talking Heads), Creedence Clearwater Revival, Sandy Denny (Fairport Convention), Joan Baez en John Coltrane. Annette studeerde Schoolmuziek en saxofoon aan het Conservatorium in Groningen.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Annette bracht voor de tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. Ze kwam samen met bassist Mario Kaspers, met wie ze ongeveer twee jaar samen speelt. Door een flinke griep hing het er even om of Annette wel kon komen, maar gelukkig knapte ze op. Het optreden was van hoog niveau en van stemproblemen was niets te merken. Het laatste nummer dat Annette speelde zal in de toekomst mogelijk worden opgenomen in de studio. Dit nummer maakte grote indruk op programmamaker Maarten Verduijn.

 
Het item met Annette
Beluister hieronder het hele item met Annette Vogel inclusief de drie live nummers. In het interview vormen de drie talenten van Annette de rode draad: muziek maken, schrijven en lesgeven. Een toelichting op Annette's boek 'De verlichte Borderliner' speelt een belangrijke rol in het interview. Bassist Mario Kaspers komt ook kort aan het woord. 

12 november

2016


Op deze datum was Annette Vogel te gast in ons programma. De nummers "Beggars", "Cut the crap" en "Changed" werden live gespeeld.
 

Meer Annette?
Volg Annette op Facebook en kijk
op www.annettevogel.nl.

Tekst: november 2016
Bron: Annette Vogel en aflevering 351 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen en Kees Kok - RPL FM