Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Anne Suzanne                     
Een meisje, dwalend door het bos, is alleen met haar gedachten. Met haar dromen en haar ideeën. Zo klein als ze is, leeft ze in haar eigen wereld. Een wereld waarin alles kan, de hemel dichtbij is en dromen waarheid worden. Verscholen tussen de dennenbomen is zíj Alice in Wonderland. Ze weet zich beschermd door het vriendelijke bos en praat met de dieren die er wonen. Geen mens heeft zij nodig; dít is haar leven. Nog steeds is Anne dat meisje in het bos. Ze vertelt verhalen – niet langer alleen aan dieren – maar ook aan ons, aan het publiek. In haar nummers schetst Anne een magische wereld. Ze kreeg in haar jeugd een klassieke vorming mee en ze ging piano spelen. Ze groeide op in een omgeving waarin pop of rock uit den boze waren. Ze ging naar het conservatorium, waar ze zich toelegde op het perfectioneren van haar techniek. Ze studeert af in de richting jazz. Hoewel ze al jaren voelt hoe de muziek haar thuis is, lukt het haar onvoldoende om zich er in uit te drukken. Totdat ze ontdekt dat ze kan schrijven. Ze begint met het op papier zetten van de woorden die in haar huizen. Langzaam komt Annes droomwereld tot leven. De fantasierijke beelden vinden een weg naar buiten. Op het podium staat een vrouw die naar buiten komt in soms subtiele teksten en dan weer krachtige aanslagen. Het kleine meisje droomt ons met zich mee. De krachtige vrouw blijft staan, beweegt naar ons toe en daagt ons uit. Ze weet op verbazingwekkende wijze bij ons binnen te dringen en ons te bedwelmen met haar muziek. Het wereldvreemde meisje van toen gaat hand in hand met de vrouw van de wereld van nu.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Al in 2016 werd programmamaker Maarten Verduijn door zangeres Susan Jane getipt om Anne uit te nodigen. Het zou nog tot 2019 duren voordat een afspraak echt tot stand kwam! Anne speelde drie mooie nummers in de uitzending en ze bleek heel beeldend en onderhoudend over haar leven te kunnen vertellen. De wijze waarop ze de omgeving in haar kindertijd schetste, zorgde voor een mooi gesprek. Humor ontbrak daarin niet! 
 
Het item met Anne Suzanne
Beluister hieronder het hele item met Anne Suzanne, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het gesprek wordt uitgebreid teruggeblikt op de kindertijd van Anne. Hoe was het voor haar om op te groeien in een wereld waarin klassieke muziek een grote rol speelde? Ze vertelt beeldend over haar eerste kennismaking met popmuziek. Daarna komt Anne's tijd aan het Conservatorium ter sprake en vertelt ze over de theatervoorstelling 'Hoe dan?' die ze in 2018 gaf met Hella Peterse. Aan het einde komt haar actuele soloproject ter sprake. In het voorjaar bracht Anne veel tijd door in de studio. Wat kunnen we de komende tijd van haar verwachten?
 

 


15 juni
2019

Op deze datum was Anne Suzanne te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Fallin'', 'I am a woman' en 'Parallel universe' LIVE vanuit de RPL studio's.
 

Meer Anne?
Volg haar op Facebook, YouTube en Instagram! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tekst: juni 2019
Bron: Anne Suzanne en aflevering 479 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM