Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Anna Lotte                                           
Anna Lotte is een nieuwe naam in de singer-songwriters-scene. Ze studeerde in 2016 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Met een succesvolle muzikale performance wist ze vele te roeren tijdens haar examen-expositie. Sindsdien focust Anna Lotte zich op haar carrière als muzikant. Samen met haar gitaar en loopstation heeft ze het vermogen om de tijd stil te zetten. Haar teksten zet ze om in verfijnde bewoordingen en haar songs zijn van een authentieke en weergaloos kwetsbare kwaliteit. Anna Lotte heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld en met haar moeiteloze en zuivere stem neemt ze je mee in haar muziek die betoverend werkt. In 2018 won ze de talentenshow van Krachtvoer en speelde ze als support act in Tivoli Vredenburg. Afgelopen maart bracht ze haar eerste EP "Eagles Prey” uit.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Anna Lotte bracht een bezoek aan Podium 107.1 met haar elektrische gitaar en haar loopstation. Ze wist hiermee een bijzonder geluid voort te brengen. Voor de uitzending had het team van het programma gehoord dat Anna Lotte haar publiek weleens in een staat van hypnose had achtergelaten. Iedereen was benieuwd in hoeverre deze informatie klopte! Het interview mondde uit in een interessant gesprek, waarbij Anna Lotte verbaasd was over de grote hoeveelheid research die er van tevoren was gedaan. Ze schreef lovende woorden in het gastenboek: 'Super gezellige studio! Leuk ontvangst en een goed interview.'
 
Het item met Anna Lotte
Beluister hieronder het hele item met Anna Lotte, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview wordt een kleine reis door de tijd gemaakt, beginnend bij de kindertijd van Anna Lotte. In hoeverre speelde muziek een rol toen ze nog kind was en toen ze naar de middelbare school ging? Vervolgens vertelt ze over haar tijd op de Kunstacademie en over de examen-expositie die ze voor deze opleiding moest doen. Er wordt in het gesprek veel aandacht besteed aan de debuut-EP 'Eagles Prey'. Zit er een rode lijn in de nummers van de plaat en in hoeverre is Anna Lotte nog tevreden over de EP die inmiddels een jaar oud is? Aan het einde wordt er een blik op de toekomst geworpen. Wat hoopt ze in het jaar 2020 te bereiken?

 

18 januari
2020

Op deze datum was Anna Lotte te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Waiting', 'Here I go again' en 'Unexpected' LIVE.
 

Meer Anna Lotte?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan!Tekst: januari 2020
Bron: Anna Lotte en aflevering 508 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk en Tijmen Gol