Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Anna Fernhout                      
Anna is niet alleen een liedjesschrijver, maar ook een stembevrijder van beroep. Haar eigen liedjes gebruikt ze om mensen aan het zingen te krijgen. Ze houdt van zelf zingen, maar nog meer houdt ze van samen zingen. Want juist in het samen zingen kunnen we ons makkelijker verbonden voelen met elkaar is haar ervaring. Haar pad als muzikant en stembevrijder gaat over het verlangen naar verbinding en expressie. Over samenzijn in onze eigenzinnig-
heden. Over uniek zijn en ons toch allemaal op een diepere laag verbonden weten. Over onze eigen weg gaan, en tegelijkertijd niet alleen zijn. Met haar muziek hoopt ze mensen te raken in een verlichtend gevoel: 'er is niks mis met mij', 'we rommelen allemaal maar wat aan' en 'alles in mij doet er toe'. In Utrecht organiseert zij geregeld liedjes- en mantra-avonden waar mensen kunnen komen om te luisteren en vooral om heel veel zelf te zingen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Anna is geen onbekende van Podium 107.1: vier jaar geleden bracht ze al eens eerder een bezoek aan ons programma, waarbij ze drie Engelstalige nummers op gitaar met loopstation speelde. Dit keer speelde ze drie Nederlandstalige nummers akoestisch op gitaar. Veranderingen ten aanzien van vier jaar geleden kwamen aan bod tijdens de uitzending. De drie nummers die Anna speelde, bleken perfect te passen bij het gesprek over haar werk als stembevrijder. Vlak voor de uitzending ontstond er een leuk moment in de studio. Programmamaker Maarten Verduijn vroeg aan technicus Tijmen Gol om samen met Anna op de foto te gaan. Er ontstonden een paar grappige foto's, waarvan er één rechts op deze pagina te zien is. Anna schreef achteraf in het gastenboek dat ze de foto met Tijmen thuis zal inlijsten!
 
Het item met Anna
Beluister hieronder het hele item met Anna, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview wordt Anna door Maarten meegenomen naar het verre verleden. Als er een filmpje zou bestaan van Anna op zes- of zevenjarige leeftijd, wat zou er dan te zien zijn? Anna geeft met gemak antwoord op deze vraag. Vervolgens vertelt ze uitgebreid over haar werk als stembevrijder. Wat houdt stembevrijding in en welke bijzondere dingen komt Anna tegen in haar werk? Aan het einde komen haar plannen voor een nieuwe EP aan bod. Waarom zou het zo uniek zijn als de EP daadwerkelijke gaat verschijnen?
 


6 april
2019

Op deze datum was Anna Fernhout te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Heb lief', 'Alles in mij doet ertoe' en 'Ik leef'.
 

Meer Anna?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar haar website te gaan.


Tekst: april 2019
Bron: Anna Fernhout en aflevering 469 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Tijmen Gol
RPL FM