Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Anke Timmer                      
Anke Timmer (singer-songwriter); uitgerust met rood haar, een oude Gibson gitaar en dito Volkswagen om het land mee door te rijden. Een eigen stemgeluid, roots in Twente (hoewel je dat niet terug hoort) en het vermogen om liedjes te schrijven die je raken. In 2018 bracht ze een nieuwe Nederlands- talige EP uit. Het plaatje heet ‘Present’ en bestaat uit 5 frisse popliedjes met een vleugje folk en country. Deze EP bleef niet onopgemerkt en werd ge- draaid door Frits Spits (in de Taalstaat), maar ook Radio 2 en Radio 5 besteden aandacht aan haar liedjes. Anke werkt op dit moment aan een reeks nieuwe singeltjes, waarvan de eerste in de afgelopen lente uitkwam!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Anke bracht een bezoek aan Woerden op een regenachtige zaterdagmiddag. Op een droog moment deed ze me aan een kleine fotoshoot, waarbij ze onder andere op de foto ging met redactielid Christa Rijsdijk (zie foto rechts). Ze had twee oude gitaren bij zich. Haar tweede gitaar, die ooit gemaakt was door een violenmaker, bracht een bijzonder geluid voort dat Anke vergeleek met een 'jaren zestig-radio'. Dit geluid paste perfect bij haar nummer 'Joni' over Joni Mitchell. Anke vroeg om wat extra aandacht voor haar nummer 'Broers'. Twee dagen na haar radio-optreden zou het namelijk 'broer-zus-dag' zijn en op deze dag zou ze haar nummer inzetten voor een leuke actie. Aan het einde van haar bezoek schreef Anke een leuk berichtje in het gastenboek en vertrok ze weer naar haar hometown Utrecht.
 
Het item met Anke
Beluister hieronder het hele item met Anke, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview blikt programmamaker Maarten Verduijn met Anke terug op haar eerste bezoek aan Podium 107.1 in 2012. Ze was toen nog de frontvrouw van de band MUS, die inmiddels niet meer bestaat. Vervolgens wordt in het interview de stap gemaakt naar het type nummers dat Anke nu maakt. Door de vrolijkere lading krijgt Maarten de indruk dat het beter gaat met Anke dan zeven jaar geleden. Is dat ook zo? De media-aandacht voor haar meest recente nummers komt ook ter sprake. Welke reactie vanuit de landelijke media heeft Anke het meest verrast? Tijdens het interview doet Anke een leuke mededeling. Wat dat is? Beluister het item om het te horen!
 


28 september
2019

Op deze datum was Anke Timmer te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Broers', 'Joni' en een nieuw nummer.

Meer Anke?
Volg haar op Facebook en klik
hier om haar haar website te gaan.

Bron: Anke Timmer en aflevering 491 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen
& Tijmen Gol