Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Anke Timmer                           
Anke Timmer, singer-songwriter uit Utrecht, zingt haar Nederlandstalige liedjes speciaal voor jou; van theaterzaal, tot huiskamer, van trappenhuis tot hotel. Je herkent haar aan haar rode haar en haar houthakkersblouse. Je herkent haar ook aan haar wispelturige hart, haar fundamentele angst voor ruzie zoeken en haar grote behoefte aan licht in het donker. Samen met haar muzikanten neemt ze je mee naar haar wereld, haar liedjes en haar hart.
Anke heeft niet altijd Nederlandstalige muziek gemaakt. Aanvankelijk maakte ze zowel solo als met de band MUS Engelstalige muziek. Uiteindelijk merkte ze dat Nederlandse muziek goed bij haar bleek te passen. Eind april 2018 presenteerde ze haar meest recente EP 'Present' in Villa Concordia in Utrecht. Ze hoopt de EP de komende tijd nog meer onder de aandacht te brengen door middel van huiskamerconcerten en radio-optredens. Na de release van de EP zit Anke niet stil: in juni volgt er een single, waarna ze opnieuw de studio in zal duiken om in het najaar weer met een nieuw nummer te kunnen komen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Anke is een bekende van Podium 107.1. In het voorjaar van 2012 bracht ze al eens een bezoek aan ons programma met haar band MUS, om vervolgens meerdere keren solo bij ons langs te komen. In 2014 trad ze op tijdens een speciale uitzending van Podium 107.1 vanuit het theater, waarbij ze de aanwezigen tot tranen toe roerde met het nummer 'De Rode Intercity'. Het team van het programma heeft Anke zien groeien als muzikante. Nog meer dan anders genoot iedereen van het warme optreden dat ze vandaag gaf. En van de nummers was een Nederlandstalige bewerking van het nummer 'Catch & release' van Matt Simons.
 
Het item met Anke
Beluister hieronder het hele item met Anke, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item beantwoord Anke een moeilijke vraag over haar kindertijd: als er een boek over Anke als kind geschreven zou worden, welke gebeurtenissen mogen in dat boek dan echt niet ontbreken? Ze schetst aan de hand van deze vraag een mooi beeld van vroeger. Vervolgens wordt de reis in de tijd vervolgd naar haar eerste stappen als singer-songwriter. Daarna komt de nieuwe EP 'Present' uitgebreid aan bod. Anke blikt terug op de EP-presentatie die ze op 22 april in Villa Concordia in Utrecht gaf.
 

 


19 mei
2018

Op deze datum was Anke Timmer te gast in ons programma. De nummers "Lente", "Quickstep" en "Iedereen heeft zo zijn reden" werden live gespeeld.
 

Meer Anke?
Volg haar op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!


 

Tekst: mei 2018
Bron: Anke Timmer en aflevering 427 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg - Techniek: Tijmen Gol, Patrick Schalkwijk & Marco van der Meer
RPL FM