Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Angela van Leeuwen
Sander van Herk
  
Angela van Leeuwen en Sander van Herk maken samen liedjes over historische personages. Angela zingt en schrijft de teksten, Sander maakt alle muziek. In hun liedjesprogramma 'Van Mata Hari tot Rietveld' nemen ze je mee op een reis door de tijd. Langs kunstenaars, piraten en fatale vrouwen.
Angela van Leeuwen studeerde in 2007 af aan de Theaterkade (theatermakersopleiding). Sindsdien heeft ze vooral muziektheater gemaakt. Ze maakte en speelde voorstellingen voor onder andere museum Speelklok en de Hollandse Waterlinie. De laatste jaren is ze steeds minder gaan spelen en steeds meer gaan vertellen. Haar liedteksten zijn eigenlijk ook verhalen. Ze is gefascineerd door mensen die geschiedenis schrijven omdat ze – dwars door de conventies van hun tijd heen - hun hart durven volgen.
Sander van Herk is bekend als gitarist van het Goede Doel en als producent. Op dit moment speelt hij ook in theaters met de Nederpop Allstars. In zijn samenwerking met Angela zien we een andere kant van Sander. Meer akoestisch en meer op de voorgrond.
Angela en Sander werken al tien jaar samen. Eerst in een aantal bandjes, maar sinds een jaar of vier als duo. Samen hebben ze liedjes gemaakt over Mata Hari, Gerrit Rietveld en de piratenvrouwen Anne Bonny en Mary Read.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn had Angela gespot tijdens een optreden dat ze op een zomerse dag gaf in het park in Hoograven (Utrecht). Na die tijd had hij nog weleens contact met haar gehad voor een optreden, maar een jaar later was het pas zover. Angela vormt een duo met Sander. Tijdens de uitzending bleek hoe de twee verschillende karakters één sterk muzikaal geluid lieten horen. Er werd door de luisteraars enthousiast gereageerd op de sterke Nederlandstalige teksten. De gezelligheid die het duo meebracht naar de RPL studio's, bleek goed door te komen bij het luisterend publiek.
 
Het item met Angela & Sander
Beluister hieronder het hele item met Angela en Sander, inclusief de drie live nummers. In het eerste gedeelte van het interview introduceert Angela zichzelf. Ze vertelt hoe muziek tijdens haar kindertijd in haar leven kwam en hoe ze haar vaardigheden als theatermaakster ontwikkelde aan de de Theaterkader. Ook komt haar fascinatie voor verhalen ter sprake. Vervolgens stelt Sander zichzelf voor. Hij blikt kort terug op zijn tijd bij Het Goede Doel. Ook vertelt hij over zijn kennismaking met Angela. Aan het einde vertelt het duo over hun actuele theaterprogramma en hun toekomstplannen.
 

 


28 april
 
2018

Op deze datum waren Angela van Leeuwen en Sander van Herk te gast in ons programma. De nummers "Man van de zee", "Los in de storm" en "Licht van de maan" werden live gespeeld.
 

Meer Angela en Sander?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar de website van Angela te gaan!

 
Tekst: april 2018
Bron: Angela van Leeuwen & Sander van Herk en aflevering 424 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg.
Techniek: Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer
RPL FM