Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Andy                                          
Andy (Annemarie van Duijn), is een Nederlandse singer songwriter afkomstig uit het Zuid-Hollandse dorp Noordwijk. Ze begint op 15-jarige leeftijd met het schrijven van tweestemmige pianopop liedjes in het duo Two Voices. Na een aantal jaar spelen en schrijven, wordt Andy aangenomen op de Rockacademie voor de opleiding Songwriting. Haar faalangst zorgt er echter voor dat ze nog voor het einde van introductieweek besluit de opleiding te verlaten. Andy besluit weg te gaan en vertrekt naar Londen. Een jaar later strijkt ze neer in Amsterdam, waar ze de studies Finance en Communicatiewetenschap voltooit en een baan vindt in het hart van de financiële wereld. Maar in de late avonduren blijft Andy liedjes schrijven en het bloed kruipt waar het niet gaan kan; een reis door Amerika, waar ze spontaan en via mond-op-mondreclame veel optreedt, zorgt voor het nodige vertrouwen. In 2012 zegt Andy haar baan als Investment Banker op en de pakkenwereld gedag, en stort zich op de muziek. Met de EP ‘The Oslo Recordings’ herstart Andy haar muzikale carrière. De jaren daarna staan in het teken van spelen, ontwikkelen, en de productie van de eerste professionele plaat City Love (2014), over de liefde voor en in de stad. City Love is een plaat met pianopopliedjes, waarop duidelijke invloeden van o.a. Carole King en Sara Bareilles zijn te horen. De liedjes worden ondersteund door de band waarmee Andy tourt in 2014, een strijkkwartet en een koor. In oktober 2014 is de eerste single ‘Crazy’ uitgebracht. Andy werkt momenteel aan een nieuwe plaat.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op zaterdag 23 november maakte het team van Podium 107.1 de 500e uitzending vanuit Café de Pompier in Woerden. Tijdens de uitzending waren zes artiesten te gast die een bijzondere band hebben met het programma. Andy bracht voor het eerst een bezoekje aan Woerden in 2012, toen ze meedeed aan de Grote Prijs van Nederland. In 2014 kwam ze nog eens terug in verband met de release van haar EP 'City Love'. In de jaren daarna nam Andy een korte pauze, onder andere omdat ze moeder werd van een zoon. De week voor het optreden tijdens de 500e uitzending was hectisch: twee dagen van tevoren was ze nog in Kosovo. Van stress was echter niets te merken: Andy's optreden zorgde voor positieve reacties van aanwezigen en radioluisteraars.
 
Het item met Andy
Beluister hieronder het item met Andy, inclusief de vier LIVE nummers. Aan het begin van het interview vertelt Andy hoe haar relatie met de piano ooit ontstaan is. Vervolgens maakt programmamaker Maarten Verduijn een reis door de tijd met haar, waarbij de toenmalige sidewalk-concerts (straatconcerten) in Amsterdam ter sprake kwamen, evenals de release van de EP City Love in 2014. Ook vertelt Andy over het moederschap en de invloed ervan op haar leven en op haar creativiteit. Ook wordt er vooruitgeblikt: Andy gaat een Nederlandstalige versie van het nummer 'Traces' uitbrengen en ze heeft plannen voor een nieuwe plaat in 2020.

 


23 november
2019

Andy was te gast tijdens de 500e uitzending van Podium 107.1. Ze speelde de nummers '1996', 'Traces', 'Hoping' en 'Here with you' LIVE!
 

Meer Andy?
Volg haar op Facebook en klik hier
om naar haar website te gaan!

Tekst: november 2019
Bron: Andy en aflevering 500 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Yannick Croiset, Chris van Leeuwen, Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk en Tijmen Gol
RPL FM