Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Andrew Laureth                             
Andrew is een Braziliaanse singer-songwriter en heeft een uitgebreide internationale muzikale ervaring in zijn jonge leven opgedaan. In 2003 richtte hij zijn eerste band in zijn thuisland op; Sexto Comando. Daarop volgde de band A(L)titude waarmee hij twee albums maakte en door verschillende Europese landen tours heeft gedaan.
In 2011 besloot hij om een nieuwe weg in te slaan en solo te gaan. Hier vloeide zijn eerste album ‘Muito Mais’ uit voort. Vier jaar later volgde ‘Janelas da Alma’(Windows of the soul) in samenwerking met Michael Binder van MGB Recording Studio die gewerkt heeft met bekende artiesten als Alex G en Tyler Ward. Op dit album over hoop, liefde en geluk weet hij zijn emoties knap over te brengen met hits als ‘The sun will come back’ , ‘A Vida é Bela’. Zijn eigen werk is voornamelijk gezongen in het Portugees en Engels. Daarnaast heeft hij ook een groot repertoire aan covers. Door zijn kalme en bescheiden persoonlijkheid weet hij de juiste snaar te raken met eigen werk, Braziliaanse klassiekers en Popcovers, kan hij in een intieme setting spelen op een verjaardag of huwelijk, festivals en ook in band formatie. Hij kan echter ook de zaal op zijn kop zetten en het feest laten losgaan!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn werd op 30 maart geconfronteerd met een uitdaging: Andrew vroeg hem om het interview in het Engels te doen, omdat hij de Nederlandse taal nog niet helemaal onder de knie heeft. Zo gezegd zo gedaan! Het optreden was hierdoor wellicht spannender voor Maarten dan voor Andrew. Andrew had zijn vriendin meegenomen, die trots alle nummers meeneuriede. Het team van Podium 107.1 gaf na het optreden aan dat ze Andrew en zijn vriendin in het najaar graag nog eens verwelkomen, maar dan als gezin! Het stel verwacht deze zomer namelijk hun eerste kindje.
 
Het item met Andrew (in het Engels)
Beluister hieronder het hele item met Andrew Laureth, inclusief de drie live-nummers. Het interview start met een terugblik op Andrew's kindertijd. Hoe kijkt hij terug op het begin van zijn leven in Brazilië? Hoe kwam muziek in zijn leven? Hij vertelt hoe de liefde hem naar Nederland bracht en wat hij van zijn woonplaats Amsterdam vindt. Verder vertelt Andrew uitgebreid waarom hij er in 2015 voor koos om solo aan de weg te timmeren en het bandleven achter zich te laten. Het item kent een primeur: Andrew vertelt voor het eerst over zijn plannen voor het opnemen van een nieuwe plaat en het opzetten van een nieuwe tour.


30 maart
2019

Op deze datum was Andrew Laureth te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'A vida é bela', 'The sun wil come back' en 'Be yourself'.
 

Meer Andrew?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!

Tekst: maart 2019
Bron: Andrew Laureth en aflevering 468 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen