Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Amber van der Linde             
Amber is een allround zangeres die haar stempel drukt op de covers die ze zingt. Haar warme stem geeft een unieke sound in ieder genre, en weet daardoor te verrassen. Van jongs af aan heeft ze liefde voor het theater, en kan ze zich nog goed herinneren hoe ze als kind werd betoverd door de magie van musicals. Jarenlang heeft ze zich hiermee beziggehouden en heeft ze in 2013 samen met drie anderen theatergroep Dansloos Producties opgericht, waarmee ze drie theaterproducties heeft geschreven en gespeeld. In 2016 besloot ze zich meer te willen focussen op zingen, en sindsdien is ze daar druk mee bezig op verschillende fronten. Amber is naast solo zangeres, ook de helft van het duo The Jingle Ladies, en ook zangeres bij de band CapoSix. Haar motto: doe het met passie,of doe het niet. Dat is ook precies wat zij uitdraagt met haar muziek.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Amber bracht een bezoek aan Podium 107.1 na een drukke periode waarin ze met het duo 'The Jingle Ladies' kerstoptredens had gegeven door heel Nederland. Ze gaf een solo-optreden in de RPL studio's, waarbij ze begeleid werd door pianist Jules Dekker. Ze belandde bij binnenkomst in de nasleep van de nieuwjaarsreceptie van RPL FM. Desondanks probeerde het team van Podium 107.1 haar netjes te ontvangen en werd ze direct meegevraagd voor een fotoshoot met fotograaf Dave Hammelburg. Het resultaat van de shoot zie je op deze pagina! Na het optreden schreef Amber de volgende woorden in het gastenboek: 'Ontzettend bedankt voor dit mooie en intieme podium!' Ze voegde haar persoonlijke motto toe dat ook in het interview ter sprake kwam: 'Doe het met passie of doe het niet'. Ook pianist Jules schreef positieve woorden: 'Wat een leuke studio en wat een fijne ontvangst!'.
 
Het item met Amber
Beluister hieronder het hele item met Amber, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Amber hoe haar leven eruit zag toen ze een jaar of acht was. Ze vertelt wat kenmerkend is voor haar solo-optredens en wat haar specialisme is als het gaat om de muziek. Ook de projecten 'Dansloos Producties' (waarmee ze theatervoorstellingen schreef), het duo 'The Jingle Ladies' en de band 'Caposix' komen ter sprake. Bij optredens valt op dat Amber altijd positief, enthousiast en lachend op het podium staat. Ze vertelt in hoeverre ze het moeilijk vindt om continu deze positiviteit uit te stralen. Aan het einde van het interview vertelt ze over een eventuele ambitie om eigen nummers te schrijven en over het huiskamerconcert met nummers van Amy Winehouse die ze ooit deed.
 


11 januari
2020

Op deze datum was Amber van der Linde te gast in ons programma met pianist Jules Dekker. Zij speelde de nummers 'Crazy', (cover van Gnarls Barkley) 'All about that bass' (cover van Meghan Trainor) en 'Toxic' (cover van Britney Spears).
 

Meer Amber?
Volg haar op Facebook!Tekst: januari 2020
Bron: Amber van der Linde en aflevering 507 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM